Aalburg wil ambulancepost N267

wijk en aalburg • De lange aanrijtijden van de ambulance richting de gemeente Aalburg zijn al lange tijd een zorgenkindje. Met het optuigen van een ambulancepost nabij de Provincialeweg (N267) dichtbij één van de rotondes in Wijk en Aalburg of Veen denkt de gemeente Aalburg dit probleem het hoofd te kunnen bieden.

Tijdens de algemene beschouwingen vorige week deelde burgemeester Fons Naterop mee dat hij samen met de Regionale Ambulancedienst een onderzoek heeft ingesteld om te kijken of er zo'n ambulancepost in de gemeente Aalburg ingericht kan worden. Nog voor het einde van het jaar zal de raad een voorstel hierover voorgelegd krijgen. Naterop is al bezig ondernemers te zoeken die eventueel ruimten beschikbaar willen stellen. "Ondernemers zouden hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen onderstrepen." Een optie is het tankstation (Firezone) aan de Groeneweg. De autowasstraat is daar al een aantal jaren buiten gebruik en de ruimte is strategisch gelegen. Het is de bedoeling dat de ambulancepost dagelijks tot 23.00 uur bemand blijft.

De komst van een hulpverlener die in noodsituaties snel ter plaatse kan zijn, een zogenaamde first responder, lijkt van de baan. Burgemeester Naterop zegt hierover: "Er is met een first responder een proef gedaan in Baarle-Nassau, maar dat bleek geen succes. Dit zal dan ook geen vervolg krijgen."