• De cabaretier won in 2015 het Leids Cabaret Festival.
• De cabaretier won in 2015 het Leids Cabaret Festival. Foto: aangeleverd

Thijs van de Meeberg in Heusden

heusden • In deze eerste avondvullende voorstelling belandt Thijs geheeld onbedoeld in activiteitencentrum Het Klaverblad. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven.

Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij niet thuis hoort in Het Klaverblad. Nadat hij in de isoleercel belandt komt de vraag: ben ik wel wie ik denk te zijn? Thijs is overigens geen onbekende voor het Heusdense publiek. Al twee maal trad hij op bij Theater tussen het Schuifdeuren. De laatste keer vond men zijn optreden het beste van de dag. Thijs zoekt in zijn show naar de juiste uitweg uit ogenschijnlijk simpele dilemma's. Maar wat is de juiste uitweg? Want: hoe blijf je trouw aan wie je bent met om je heen de medemens? Wat als die kern niet zo zuiver is of nog erger: er is geen kern. Dolend in verhalen waar werkelijkheid en waanzin door elkaar lopen zoekt Thijs naar de eerlijke balans.
In 2015 won Thijs van de Meeberg op overtuigende wijze, met een lovend juryrapport, de jury- en publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival. Na een jaar van optreden en schrijven is hij nu op tournee met zijn debuutvoorstelling 'Er mag gedanst worden'.
Het Leids Cabaret festival roemde niet alleen het improviserend vermogen van Thijs, maar ook zijn moraal. 'Er mag gedanst worden' is dan ook een scherpe conference bol van verhalen.
De regie is in handen van Anemoon Langenhoff en Pieter Bouwman. Pieter regisseerde onder andere Hans Teeuwen en is bekend van Mannen van de radio en Radio Bergeijk.

Zaterdag 19 november 20:30 uur, Het Gouverneurshuis, Heusden.