Brede scholen lopen vertraging op

sleeuwijk/ werkendam • Sinds een een paar weken ligt de bouw van de brede school in Sleeuwijk en de MFA in Werkendam stil. Oorzaak is een brand bij de leverancier van de betonvloeren.

Gevolg van deze brand, en de uitgestelde levering van de vloeren, is dat oplevering van de beide projecten voor de zomervakantie niet langer haalbaar lijkt te zijn. Eerder wordt nu gedacht aan de herfstvakantie.

De aannemers van de projecten hebben voor de levering van de vloeren een contract gesloten met Dycore in Oosterhout dat onderdeel uitmaakt van de Ruwbouw groep. De Ruwbouw groep maakt onder andere vloeren die voldoen aan de gestelde duurzaamheids- en isolatiewaarden uit het bestek. Half augustus heeft er een grote brand gewoed in de fabriek, waardoor vertraging is ontstaan op de levering van de vloeren. ln eerste instantie werd gesproken over vier weken uitstel, nu is de levering nog eens uitgesteld met drie weken, zo schrijft de gemeente Werkendam in een raadsinformatiebrief. "Waar de aannemers dachten de vloeren geleverd te krijgen in week 44, zal dit nu naar verwachting pas week 51 zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat deze vertraging er toe leidt dat de oplevering van beide gebouwen niet voor de zomervakantie 2017 zal plaatsvinden en dat de geplande ingebruikname met ingang van het nieuwe schooljaar dus ook niet mogelijk is. Onze aannemers hebben gezocht naar alternatieven. Deze zijn helaas voor deze specifieke projecten niet voorhanden, dan wel hebben minimaal dezelfde levertijden", zo staat in de brief van het college te lezen.

Basisschool De Morgenster liet ouders en leerlingen vrijdag weten er vanuit te gaan dat verhuizen in de herfstvakantie nu meer voor de hand ligt. "Jammer, maar we kunnen er niets aan doen. Als ze ons huidige gebouw maar niet volgens planning af gaan breken, want dan hebben we pas echt een probleem." De schoolleiding gaat achter de schermen gewoon door met de voorbereidingen zoals het uitzoeken van nieuw meubilair, het afstemmen van alle zaken rondom ICT en natuurlijk het opruimen van het huidige gebouw. Ook de reünie 'afscheid schoolgebouw' van 17 juni 2017 gaat gewoon door.