Boekenverkoop aan Den Oudert stopt

wijk en aalburg • De boekenverkoop die Zorgplein Maaswaarden al sinds vijftien jaar houdt in voormalige drankenhandel Crielaard in Wijk en Aalburg, moet op zoek naar een nieuw onderkomen.

"We wisten natuurlijk al langer dat dit zou gaan gebeuren. Het pand van Crielaard stond te koop en is nu verkocht. Het deel waar wij de boeken verkopen wordt gesloopt. In december kunnen wij voor het laatst gebruik maken van de locatie", vertelt Bert Noorloos van Zorgplein Maaswaarden.

Al sinds 1995 worden er boeken verkocht door en voor Wijkestein. Het geld wordt besteed aan extra activiteiten voor de bewoners van Maaswaarden. In eerste instantie vond de verkoop plaats vanuit het Groene Kruis gebouwtje achter het oude Wijkestein. "Die ruimte werd goed benut, er stonden zelfs boeken op het toilet en in de keuken." Toen dat pand gesloopt werd, deed Noorloos een oproep voor een nieuw onderkomen. "We mochten de voormalige winkel van Crielaard gebruiken, compleet met de stellingen. We hoefden alleen een bijdrage hoeven te betalen voor gas, water en licht. Vrijwilligers Dirk en Nel Bouman hebben de ruimte al die jaren optimaal voor de boekenverkoop benut."

Noorloos vertelt dat de boekenverkoop een fenomeen is in Wijk en Aalburg en wijde omgeving. Ieder kwartaal vinden er twee verkopingen plaats. In de tussentijd zoekt het echtpaar Bouman de boeken uit, sorteren ze, maken ze zelfs af en toe schoon en vullen de voorraad weer aan. "Er gaat geen dag voorbij zonder dat er nieuwe boeken worden afgeleverd in Wijkestein. Dat maakt dat er iedere keer opnieuw weer andere boeken verkocht kunnen worden. Die afwisseling maakt het aantrekkelijk." Noorloos hoopt van harte dat er een nieuw onderkomen voor de verkoop wordt gevonden. Grote wensen zijn er niet. "Het moet in ieder geval fatsoenlijk droog zijn. En het zou fijn zijn als het een beetje centraal gelegen en makkelijk toegankelijk is."

In december zijn er drie verkopingen: op 8 december van 18.30 tot 20.30 uur, op 14 december van 13.30 tot 15.30 uur en op 17 december van 9.00 tot 12.00 uur. Alle boeken worden dan voor de helft van de prijs verkocht.