Twee clubrecords voor Biesboschzwemmers

werkendam • Tijdens de tweede wedstrijd van de competitie hebben Leendert Paans en Tess Vonk van De Biesboschzwemmers zaterdag twee clubrecords gevestigd.

In het Caribabad in Gorinchem streden de zwemmers van de Werkendamse vereniging samen met zwemmers uit Oud-Beijerland en Gorinchem twee en een half uur tegen de klok.

Leendert Paans zat de afgelopen tijd in een moeilijke periode. Het trainen ging lekker, maar tijdens de wedstrijden wilde het niet lukken. In Gorinchem wist hij op zijn favoriete nummer, de 100 meter vlinderslag, dan toch een persoonlijk record te zwemmen. Hij haalde ruim een seconde van zijn toptijd af en verbeterde hiermee tevens het clubrecord dat al bijna vier jaar stond. Het tweede clubrecord kwam op naam van de jongste deelneemster, Tess Vonk. Zij zwom op de 50 meter schoolslag voor de tweede keer dit seizoen een clubrecord. Ze verbeterde haar eigen record met ruim drie seconden. Op haar tweede afstand, de 25 meter vrije slag, zwom ze opnieuw een persoonlijk record, maar bleef net boven het clubrecord.

De Biesboschzwemmers behaalden behalve de twee clubrecords ook 25 persoonlijke records en twaalf limieten voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Medio februari volgend jaar vindt in Oud-Beijerland de derde wedstrijd plaats. Een maand later organiseren de Werkendammers van De Biesboschzwemmers in Gorinchem de vierde en laatste wedstrijd.