Vijfde Wereldlichtjesdag in Altena

werkendam • Voor de vijfde keer wordt in het Land van Heusden en Altena Wereldlichtjesdag gehouden. Dit keer op 11 december vanaf 18.30 uur in Fort Altena in Werkendam.

In het najaar van 2012 kwam Monique van Delzen van 'Monieks Uitvaartverzorging' op het idee om Wereldlichtjesdag ook in deze regio op de kaart te zetten. Loes Frings van 'Stichting Lieve Engeltjes' en Wilma Vos van 'Silencio zorg in rouw' waren enthousiast over haar idee en zo werd de 'Stichting Wereldlichtjesdag Land van Heusden en Altena'opgericht. In december 2012 werd de eerste bijeenkomst gehouden, de opkomst van zo'n honderd bezoekers was boven verwachting.

Wereldlichtjesdag is een dag die wereldwijd op de tweede zondag van december wordt gevierd. Het idee achter deze dag is dat wordt stilgestaan bij alle overleden kinderen, ongeacht op welke leeftijd, hoe lang geleden of op welke manier zij zijn gestorven. Het is een dag waarop ouders, broertjes, zusjes, familie en andere betrokkenen kunnen voelen dat zij niet alleen staan in hun verdriet. Er zijn ieder jaar een paar vaste onderdelen, zoals het aansteken van de kaarsjes, het opnoemen van de namen van de overleden kinderen en het luisteren naar het mooie lied 'Precious Child', dat speciaal voor Wereldlichtjesdag is geschreven. Daarnaast proberen Monique, Loes en Wilma, sinds dit jaar aangevuld door Angeline van Vuuren, iedere bijeenkomst weer een andere invulling te geven met toepasselijke gedichten en een gevarieerde muzikale omlijsting.

Wie deze avond, waaraan geen kosten zijn verbonden, wil bijwonen, kan dat doorgeven via info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl of 06-49799095. De organisatie hoort dan graag hoeveel personen er komen en wat de naam is van het overleden kind. Wie pas kort van tevoren besluit om te komen, is ook zonder aanmelding welkom.