Oogartsen en opticiens werken samen

regio • De afdeling oogheelkunde van het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, en de medewerkers van 23 optiekwinkels uit de regio hebben onlangs hun onderlinge samenwerking bekrachtigd door het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst OpticienZorg.

Het ziekenhuis en de opticiens streven hiermee naar een hoge kwaliteit van oogzorg in de regio. Door verbetering van de verwijslijnen, kunnen patiënten sneller op de juiste plaats worden behandeld en beter worden geïnformeerd. Zorg dichtbij waar het kan, in het ziekenhuis als het moet.

De opticiens die deelnemen aan OpticienZorg hebben allemaal drie kennisbijeenkomsten gevolgd, stage gelopen op de polikliniek oogheelkunde en een kennistoets met goed gevolg afgelegd. Tijdens een speciale bijeenkomst namen de opticiens hun certificaat en winkelruitsticker in ontvangst uit handen van Gertjan Hoddenbach, oogarts namens vakgroep oogheelkunde Beatrixziekenhuis.

In deze regio gaat het om drie opticiens: Krans Opticiens in Sleeuwijk, Eyewish in Werkendam en Altena Optiek in Woudrichem.
Sinds 2012 werkt het Beatrixziekenhuis samen met Het Oogzorgnetwerk aan het verbeteren van de kwaliteit van oogzorg. Om dit te realiseren zijn verschillende projecten gestart op de polikliniek, waaronder het project OpticienZorg. Onder deze noemer komen opticiens frequent samen met oogartsen, orthoptisten en optometristen van het Beatrixziekenhuis om praktijkgerichte expertise en ontwikkelingen in de oogzorg onderling uit te wisselen. Deze bundeling van kennis en ervaring biedt voordelen in de dienstverlening en de kwaliteit van de zorg.


q www.beatrixziekenhuis.nl