• Toine van Peperstraten presenteerde een sportquiz.
• Toine van Peperstraten presenteerde een sportquiz. Foto: Teus Admiraal

Drie volle zalen bij Rabo Leden Event

almkerk • Het thema van het Rabo Leden Event was dit jaar 'Focus op'. Dat leverde donderdag drie volle zalen op, waar verschillende sprekers de leden wisten te boeien.

Frits Wester en Robert van der Roer namen de bezoekers in Almkerk donderdag mee in de actualiteiten. De verkiezingen in Amerika speelden een grote rol in hun verhaal.

Nog niet eerder wist een spreker de zaal zo stil te krijgen. Esther Crombag betrad een volledig donkere zaal. Ze verwelkomde de leden in haar wereld. Esther werd op haar elfde plotseling blind. Ze liet tijdens het Rabo Leden Event zien dat je met doorzettingsvermogen de top kunt bereiken.

Sportquiz

Toine van Peperstraten warmde voor Esther de zaal op met de sportquiz. Hij liet de rijke Nederlandse sporthistorie de revue passeren en stelde hier vragen over aan de leden.

Herman van Bolhuis en Bruno Fabre zorgden voor de eye-opener van de avond. Met een 3D-geprinte elektrische gitaar en verschillende drones maakten zij het publiek bewust van het feit dat de toekomst al begonnen is. Ook benoemden de heren dat de wereld complex wordt voor ieder individu en dat we letterlijk een aandeel in elkaar hebben om zaken tot stand te brengen.

En dat we 'een aandeel in elkaar hebben', weet Rabobank Altena maar al te goed. De bank startte daarom een community 'Vitaal Altena'. Samen met verschillende belangengroepen en een onderzoeksbureau bracht de bank de kansen en uitdagingen voor de regio in beeld op het gebied van werk, innovatie en onderwijs, zorg en welzijn, wonen en leefbaarheid en duurzaamheid.

15 november

Bij de borrel van het Rabo Leden Event vertelden enkele ledenraadsleden meer over de onderzoeksresultaten. Dinsdag 15 november presenteert de community deze resultaten en projecten die het verschil kunnen maken voor de regio.

Mensen die hierbij aanwezig willen zijn en hieraan hun steentje willen bijdragen, kunnen contact opnemen met Rabobank Altena: 0183- 507635.

Het Rabo Leden Event vond donderdag plaats in Servicebioscoop Hollywoud in Almkerk. De sprekers van deze avond namen de leden mee in de wereld van actualiteiten, innovatie, sport en wilskracht.

Bezoekers konden zelf kiezen uit de thema's. De afsluiting was in het Rabobank-kantoor aan de overkant van de bioscoop.

Meer over Rabobank Altena via onderstaande website.


q www.rabobank.nl/altena