E-waste inleveren voor ANV

giessen • De gemeenten Aalburg en Woudrichem doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de Milieustraat in Giessen.

Inwoners die e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de ANV kans op een sponsorcheque van 1000 euro van Wecycle én maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Inwoners scoren punten als zij op de Milieustraat in Giessen e-waste inleveren. Wanneer zij op de milieustraat zijn, wordt dat herkend via GPS. Via een smartphone kunnen de punten verzilverd worden. De 25 milieustraten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van 1000 euro voor een lokaal goed doel. De gemeenten Aalburg en Woudrichem hebben hiervoor ANV Altena-Biesbosch gekozen. De actie loopt tot en met 31 december. Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Jaarlijks verdwijnt zo'n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent.


q www.wecycle.nl