• Koploper Woudrichem zette zaterdag ook SVW aan de kant.
• Koploper Woudrichem zette zaterdag ook SVW aan de kant. Foto: Teus Admiraal

Woudrichem wint ook van SVW

'Wij gaan onverstoorbaar door'

gorinchem • Over de wedstrijd hing voor SVW een donkere wolk, gezien de crisis bij de Gorcumers. In tegenspraak met berichten in de media zat trainer Arie Schep toch op de bank, hoewel de rook rond het conflict met de uit de selectie gezette speler Johan Versluis en de solidaire Michael Potkamp plus een sponsor nog niet was opgetrokken. "Er is veel gebeurd en de spelers hebben gesproken", lichtte Schep zijn aanwezigheid toe. "Dit is allemaal zo hectisch. De spelers hebben gevraagd 'kom alstublieft' en dat kon ik niet weigeren", probeerde Schep zich dus toch te focussen op de kraker tegen Woudrichem zonder de dissonanten Johan Versluis en Michael Potkamp. Collega Leon Elands had minder kopzorgen. "Wij gaan onverstoorbaar door en we zijn goed bezig", stelde de trainer van Woudrichem.

In de wedstrijd verliep het echter ook voor Woudrichem niet van een leien dakje. SVW nam de wedstrijd op het gladde natte kunstgras in handen en kreeg voor de rust een handvol aan mogelijkheden. Een te slappe terugspeelbal van Corné Nijhoff leidde direct al de eerste mogelijkheid in voor SVW. Gelukkig voor Woudrichem kon keeper Lex Kramers nog redding brengen. Kramers redde daarna ook op een inzet van Fitim Meha. De derde mogelijkheid voor Merhawi Halle ging net voorlangs en bij de vierde mogelijkheid voor SVW lag de Woercumse goalie op tijd in de hoek. Woudrichem daarentegen kon de opening in de defensie van de gastheren niet vinden en het was slordig. Het bleef bij een kopkansje net voor rust van Nick van Giessen, dat naast het doel belandde. SVW had ondertussen ook de vijfde en zesde mogelijkheid om zeep geholpen en dus gingen de ploegen met 0-0 rusten. Na de rust kwam er voor Woudrichem meer leven in de brouwerij. Dilles de Vries was er in gekomen en bij zijn tweede balcontact was het al raak. Tim Saaman bediende De Vries, die in een split second de 1-0 over de sluitpost van SVW lepelde. Schep spoorde zijn ploeg aan te blijven voetballen. Het gevaar loerde echter aan de andere kant, al mikte Saaman zijn specialiteit, de vrije trap, hoog over het Gorcumse doel. SVW bracht de laatste stoottroepen in met de pas 15-jarige Menno Dekker en de 18-jarige Sergio Thijs. Baten deed het niet meer, want Woudrichem gooide de wedstrijd in het slot met de 0-2. Nu was De Vries de aangever voor Tim Saaman, die knap de bal binnen schoot.

Feestje

Na afloop vierde Woudrichem een feestje. Aanvoerder Wim Holster, wel uitgelaten met de winst, temperde toch de euforie. "Het is een belangrijke slag, maar we moeten nou niet denken dat we er al zijn. We moeten gewoon deze lijn vast blijven houden. Dan kunnen we hoge ogen gooien", stelde Holster.

Ook trainer Leon Elands weigerde al hoog van de toren te gaan blazen. "Wij hebben ons voordeel gehaald uit de crisis bij SVW. Ze kunnen wel zeggen 'wij staan voor de trainer', maar het doet wel iets met die jongens en daar probeer je gebruik van te maken. We maken wel twee goede goals en dan beslis je de wedstrijd", stelde Elands.

Net niet

Collega Arie Schep stond er droeviger bij. "Dit is gewoon jammer. Het was allemaal net niet. Er stond net iets teveel spanning op na alles wat er gebeurd is. Heel ongelukkig", sipte de trainer van SVW.

"Er is heel veel gebeurd en we moeten vooruitkijken en dat de club de zaken weer op orde krijgt", heeft Schep er nog wel vertrouwen in. "Anders had ik hier niet gestaan", reageerde hij.

"We zijn nu opeens geen titelkandidaat meer en het wordt gewoon moeilijk", erkende Schep wel. "De club moet weer bij elkaar komen. Wat er afgelopen week is gebeurd, is gewoon niet gezond. We hebben ambitie en willen best graag, maar dat moet op een gezonde manier gebeuren", besloot de trainer van SVW.


Nico van Es