• De eerste samenloop bracht veel mensen op de been.
• De eerste samenloop bracht veel mensen op de been. archieffoto: Teus Admiraal

Even geen Samenloop

regio • De organisatie kijkt met meer dan een tevreden gevoel terug op de eerste Samenloop voor Hoop in het Land van Heusden en Altena, maar een vervolg zit er de eerste paar jaar niet in.

"Je moet rekening houden met jezelf, met de organisatie, sponsors en de teams. Zo'n groots evenement neemt heel veel tijd en energie in beslag", zegt voorzitter Frans Dansen. "We zullen voor volgend jaar best een groep enthousiastelingen weer zo gek kunnen krijgen, maar het is denken wij beter om even te wachten met een nieuwe samenloop. Vergelijk het met de Olympische Spelen, die zijn ook eens in de vier jaar en dat houdt het leuk."

Als er niets bijzonders gebeurt, steekt Dansen samen met vice-voorzitter Ad Swart, penningmeester Nico van Rijswijk en secretaris Jenny van Mersbergen op z'n vroegst over twee jaar de koppen weer bij elkaar. "Maar als iemand anders eerder een Samenloop voor Hoop wil organiseren, mag dat natuurlijk", zegt Ad. "Wij zullen hem of haar dan zeker bijstaan met onze opgedane kennis." Met uiteindelijk een totale opbrengst van bijna 135.000 euro - na het evenement werd nog eens 12.000 euro bijgeschreven - kan de organisatie van de eerste Samenloop voor Hoop terugkijken op een zeer geslaagde editie in het Land van Heusden en Altena.

"Met de helft waren we ook blij geweest, hoor", zegt Nico. "De beleving is belangrijker dan het geld." Want de eerste samenloop bracht 24 en 25 juni een grote groep mensen bij elkaar, die samen 24 uur lang rondjes liepen in de strijd tegen kanker. "Die beleving zou ik iedereen ieder jaar gunnen", zegt Ad. "Zo'n saamhorigheid zie je niet vaak meer, dat is bijzonder." De organisatie wil graag benadrukken hoe dankbaar ze is voor alle steun en inzet. "Wij hebben dit zeker niet alleen gedaan. Ook heel veel commissieleden hebben hun beste beentje voortgezet, ieder op zijn eigen manier."

Wie de Samenloop voor Hoop nog eens wil beleven kan een dvd á 10 euro per stuk bestellen bij Ad Swart: a.m.swart@planet.nl.


q www.samenloopvoorhoop.nl