• Tewaterlating van een schip bij scheepswerf Verolme.
• Tewaterlating van een schip bij scheepswerf Verolme.

Workshop 'Scheepswerf Heusden'

heusden • In aanloop naar de expositie Heusden Maritiem organiseert Streekarchief Langstraat Heusden Altena de workshop 'Scheepswerf Heusden'.

Het streekarchief houdt de workshop voor geïnteresseerden in de scheepswerf, met als doel om meer te weten te komen over de invloed van de werf op Heusden en omgeving. Wat was de invloed van de werf op werkgelegenheid, bevolkingsgroei en woningbouw? Welke kansen bood de aanwezigheid van de werf middenstand, verenigingsleven en onderwijs? De werf trok werknemers aan uit de hele regio, maar ook van daarbuiten. Hoe was het om er te werken? Tijdens de bijeenkomsten leren de deelnemers hoe interessant onderzoeksmateriaal te vinden is, maar gaan ze vooral op onderzoek uit; in archieven, literatuur en kranten en op internet. Bovendien boren ze nieuwe bronnen aan door oud-werknemers op te sporen en te bevragen. Hun verhalen zijn vaak nog niet vastgelegd. De resultaten van de workshop worden verwerkt in een artikel en krijgen ook een plek in de expositie.

De eerste bijeenkomst uit een reeks van vijf is op woensdag 30 november van 19.00 – 21.00 uur in het Streekarchief Pelsestraat 17, Heusden. De kosten van deze workshop bedragen 50 euro, inclusief cursusmateriaal. Aanmelden is door het beperkt aantal plaatsen aan te raden en kan via info@salha.nl.

De expositie Heusden Maritiem is overigens van april t/m september 2017 te zien in het Gouverneurshuis.


q www.salha.nl