• De uitreiking van de schoen afgelopen zaterdag.
• De uitreiking van de schoen afgelopen zaterdag. Foto: Teus Admiraal

Achilles Veen heeft eigen schoen

veen • Achilles Veen is de eerste voetbalclub in de regio met een eigen schoen, mogelijk gemaakt door Smits Schoenen uit Heusden.

Martijn Smits is naar eigen zeggen wel van de ludieke acties. "Ik vind het leuk om aparte dingen te doen." In 2014 liet hij de brandweer al eens uitrukken om de aandacht te vestigen op de lancering van een speciale brandweersneaker, zaterdag stond Smits in het sponsorhome van Achilles Veen om een speciale schoen in de clubkleuren te presenteren. "Hij is mooi geworden, hè?", stelt hij tevreden vast. Het idee om schoeisel voor de Veense club te fabriceren ontstond al een tijd geleden, toen Smits Schoenen in het kader van het Jeroen Bosch-jaar schoenen geïnspireerd op werken van de middeleeuwse schilder ging verkopen. Dezelfde techniek is gebruikt om ook het logo van Achilles Veen te vangen in een schoen. "Een unieke techniek", zegt Smits, net als de schoen zelf. "Ze zijn niet te koop. Achilles Veen heeft nu een uniek paar."

Smits Schoenen bewijst hiermee onderscheidend te zijn. Bovendien is zo'n schoen leuk voor de club, blijkt uit het verhaal van Smits. "Veel mensen vanuit die regio komen hier in de winkel, wij hebben veel binding met de dorpen daar." Waarom hij dan toch voor Achilles Veen heeft gekozen? "Eigenlijk is dat toeval geweest. Via-via kwam het balletje aan het rollen. Als er een andere club komt, wil ik graag kijken of ik voor hen ook wat kan betekenen."

Smits Schoenen heeft drie vestigingen: in Heusden, Waalwijk en Drunen.


q www.smitsschoenen.com