• Ajax had weinig moeite met Kozakken Boys.
• Ajax had weinig moeite met Kozakken Boys. Foto: Rick den Besten

Ajax wint gemakkelijk: 1-6

werkendam • Op een afgeladen sportpark de Zwaaier in Werkendam stonden voor de tweede ronde van de KNVB-beker Kozakken Boys en Ajax tegenover elkaar. Het werd 1-6.

In de vierde minuut had keeper Nils den Hartog nog een knappe redding in huis op een poging van Mateo Cassierra. Halverwege de eerste helft schoot Cassierra wel de openingstreffer binnen. De 0-1 werd ook snel opgevolgd met de 0-2, nadat Gwaeron Stout mis tastte bij een snelle counter en uitblinker Vaclav Cerny vrij baan had. Cerny gunde de treffer aan Anwar El Ghazi. Kozakken Boys kon zich niet aan de dominantie van Ajax ontworstelen. Nadat de Werkendamse verdediging weer mis tastte, kon Cassierra met de 0-3 zijn tweede treffer aantekenen. Nog was Ajax niet klaar. Tegen de rust produceerde Cerny de 0-4.

Na de rust probeerde Kozakken Boys met de invallers Leon Bot en Mohammed Hammouti nog wel de bakens te verzetten. Maar tegen dit Ajax was niet op te boksen. Binnen een paar minuten kon keeper Nils den Hartog weer naar het net met de 0-5 door invaller Pelle Clement. Bijna maakte Clement het nog erger, maar zijn schot kwam op de lat.

Aan de andere kant gebeurde er weinig. Een vrije trap van Ahmed El Azzouti werd makkelijk gepakt door keeper Diederik Boer. Vervolgens kreeg ook jongeling Frenkie de Jong uit Arkel nog wat speeltijd bij Ajax. Zes minuten voor tijd mocht Kozakken Boys nog de eretreffer aantekenen. Stout stuurde Raily Ignacio de ruimte in, die de 1-5 scoorde. Het laatste woord was voor Ajax. Een minuut voor tijd bepaalde Pelle Clement de eindstand op 1-6.