• Dussense Boys sluit aan bij de subtop.
• Dussense Boys sluit aan bij de subtop. Foto: Teus Admiraal

Opsteker voor Dussense Boys

dussen • Dussense Boys deed zondag goede zaken. De Dussenaren wonnen het duel tegen OVV'67 met 3-1 om aan te kunnen sluiten bij de subtop in de vijfde klasse.

Winnen stond voorop in Dussen om de sprong te kunnen maken naar de subtop. "Wij staan voor een reeks van vier belangrijke wedstrijden", gaf trainer Antoine Hoevenaren aan. Met de 3-1 tegen OVV'67 was de eerste klus geklaard en Hoevenaren begroette de opsteker met tevredenheid. "Ik ben er blij mee. We wisten dat het een taaie wedstrijd zou worden", recapituleerde de trainer van Dussense Boys. In beginsel zag het er zeker niet naar uit dat Dussense Boys als winnaar van het veld zou stappen. De gasten uit Oosteind hadden meer voetballend vermogen tegen een Dussense Boys dat de strijd aanging met drie jonkies. Keeper Wesley van Biesen hield met kunst en vliegwerk de thuisploeg op de been. Daarmee bleef de verdiende voorsprong van OVV'67 uit. Op slag van rust trok Dussense Boys plotseling aan de bel. Het gebeurde na een opstootje, waarbij Werner Segeren en Guston Remie elkaar te lijf gingen. Scheidsrechter Sheikhi deed het af met geel. De openstaande vrije trap kwam bij Mart van Mook terecht, wiens voorzet Harry Sassen bereikte. De 16-jarige jongeling bedacht zich geen moment en prikte de 1-0 binnen. Ook direct na de rust kwam Dussense Boys op een goed moment op 2-0. Aanvoerder André Segeren wurmde zich los en verdubbelde de voorsprong. OVV'67 kwam nog wel tot de aansluitingstreffer 2-1, maar de Dussenaren sloegen meteen toe met de 3-1. Na een vloeiende aanval stond Harry Sassen weer aan het eind van het koord om af te ronden.