• Wethouder De Gelder neemt Groene Voetstappen in ontvangst.
• Wethouder De Gelder neemt Groene Voetstappen in ontvangst. Foto: Teus Admiraal

Wethouder krijgt Groene Voetstappen

werkendam • Wethouder Machiel de Gelder heeft vrijdag symbolisch de Groene Voetstappen in ontvangst genomen die de leerlingen van de basisscholen Het Kompas, de Burgemeester Sigmondschool in Werkendam en De Bolderik in Hank de afgelopen week hebben gezet.

De actie is bedoeld om kinderen van de basisschool, en hun ouders, bewust te maken van het feit dat de manier waarop zij iedere dag naar school gaan, gevolgen heeft voor de aarde, voor hun eigen gezondheid en voor de verkeersveiligheid. De scholen die meedoen houden de gespaarde Groene Voetstappen bij op een digitaal scorebord, zodat de deelnemende kinderen de resultaten onderling en per klas kunnen vergelijken. Het totaal aantal verzamelde Groene Voetstappen wordt bekend gemaakt op de landelijke Kinderklimaattop op 26 oktober. Groene Voetstappen is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één week komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend naar school en sparen daarmee Groene Voetstappen.

Tijdens het inzamelen van de Groene Voetstappen van de kinderen uit de gemeente Werkendam, gaf wethouder De Gelder meteen ook de aftrap van de campagne 'Energie bewust, thuis besparen'. De regionale energiecampagne waaraan de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem meedoen duurt twee maanden. De centrale boodschap is dat iedereen energie kan besparen in en rond de eigen woning. Thuis bewuster omgaan met energie is het startpunt van verandering. De gemeenten werken hierin samen met woningstichtingen, (bewoners)organisaties, ondernemers en onderwijs.
Donderdag 10 november vanaf 19.30 uur wordt er in het paviljoen van Golfpark Almkreek een grootse informatiemarkt gehouden voor alle inwoners van het Land van Altena.