• Altena tegen Meerkerk was zaterdag een kopie van vorig seizoen.
• Altena tegen Meerkerk was zaterdag een kopie van vorig seizoen. Foto: Teus Admiraal

Duel in Nieuwendijk eindigt weer in 1-1

Altena en Meerkerk in evenwicht

nieuwendijk • Met de 1-1 had de wedstrijd tussen Altena en Meerkerk weer hetzelfde resultaat als vorig seizoen. Wat dat betreft kon dus van een kopie worden gesproken. Eigenlijk had Meerkerk meer verdiend, vond trainer Theo de Boon. die stelde dat Meerkerk wel wat kwaliteit heeft ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen.

Collega Richard van Gils heeft met hetzelfde euvel te maken en kon met het punt wel leven. "Meerkerk is altijd een stugge ploeg. Dat hebben we vorig seizoen ook gezien. Dit zijn altijd wedstrijden waarbij het dicht bij elkaar ligt. Na de 1-0 van Meerkerk was ik blij dat we nog 1-1 maakten. Eigenlijk moeten we zelf op 1-0 komen", refereerde Van Gils nog aan een uitstekende kans voor Richard de Laat. "Dan krijg je een ander verhaal en had het alle kanten op kunnen gaan."

Enerverend

Dat gebeurde dus niet en dus moest ook collega Theo de Boon zich neerleggen bij de puntendeling. "Het werd nog even enerverend", refereerde de trainer van Meerkerk aan de levendige slotfase. "We hebben vier honderd procent kansen gemist. We hadden onszelf kunnen belonen met een driepunter", stelde De Boon. "Uiteindelijk viel nog de 1-1 en zij speelden met vier spitsen. Toen werd het nog even hectisch. Vooraf teken je hier voor een punt, maar gezien de wedstrijd hebben wij te weinig gekregen", vond De Boon.

Altena grossierde voor de rust in hoekschoppen.

Gek genoeg kreeg keeper Klaas-Jan van Zessen het niet echt lastig. De sluitpost van Meerkerk moest alleen flink in de beugels bij een indraaiend schot van Richard de Laat. Met een katachtige reflex bokste Van Zessen de poging uit z'n doel. Het gebeurde na een rommelig begin, waarbij de defensie van Altena al vroeg de eerste steek liet vallen. Mechiel van Zessen kwam vrij voor keeper Bas Visser, maar roste de bal over.

Altena had weliswaar het meeste balbezit, maar Meerkerk had de dreiging met de snelle en lastige Wilmar van Bruggen en Ruud Vink. Helaas voor Meerkerk stond ook het vizier bij de vrije Thijs van Klij niet op scherp. In plaats van zelf uit te halen, volgde een nutteloze poging het aan een medespeler over te laten.

Geen gif

Zo hobbelde de wedstrijd op en neer en zocht aan de andere kant Richard de Laat het Meerkerkse doel te hoog. Een vrije trap punt zestien meter van Stefan de Keijzer had ook geen gif en belandde in de handen van keeper Van Zessen. Met de 0-0 bij de rust kon het na de pauze nog alle kanten op. De eerste poging van Ruud Vink werd nog geblokt. Bij voorzet van Wilmar van Bruggen kwam Vink net een teenlengte tekort.

Een tel later kreeg Vink de grootste kans van de wedstrijd, maar de nummer negen van Meerkerk werkte vrij van dichtbij de bal nog op het lichaam van de verschrikte keeper Bas Visser. Twintig minuten voor tijd leek Meerkerk het deksel op de neus te krijgen.

Vlammende poging

Tim van Mastrigt stuurde Richard de Laat de ruimte in, maar keeper Klaas-Jan van Zessen redde de vlammende poging met de voeten. Beide ploegen spraken vervolgens hun laatste krachten aan.

Een driedubbele hoekschop mocht Meerkerk nog niet baten. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Wilmar van Bruggen werd door Gidy de Leeuw onderuit geschoffeld. Vanaf elf meter haalde Van Bruggen zelf de trekker over voor de 0-1.

Er restte de Nieuwendijkers niets anders dan va banque te gaan spelen.

Zes minuten voor tijd viel de gelijkmaker. De Laat knalde de bal nog op de paal. Uit de rebound van Stefan de Keijzer was het wel 1-1.


Nico van Es