'Vechten voor plekje in de bus'

werkendam • De provincie moet Arriva houden aan de afspraken om adequate maatregelen te treffen tegen overvolle bussen. De ChristenUnie-SGP Statenfractie heeft het Brabants provinciebestuur daartoe opgeroepen na signalen dat er wederom grote problemen zijn met overvolle bussen op de Tol bij Werkendam.

Dit leidt tot frustratie en irritatie bij de reizigers zegt Statenlid Hermen Vreugdenhil. "MBO'ers die hierdoor te laat in de les komen mogen vaak de les niet meer in. De situatie zoals die zich geregeld op de Tol voordoet is voor ons onaanvaardbaar. Reizigers en scholieren zijn hier geregeld de dupe van. Het is te gek voor woorden dat zij 's ochtends moeten vechten voor een plekje in de bus. Zij moeten er op kunnen vertrouwen dat er met voldoende capaciteit gereden wordt. Dat is de afspraak die met Arriva is gemaakt."

De ChristenUnie-SGP fractie wil van het Brabants provinciebestuur weten welke maatregelen zij op korte termijn gaan nemen om de overlast te voorkomen. Ook wil de ChristenUnie-SGP fractie van het provinciebestuur een overzicht van alle knelpunten met overvolle bussen in Brabant.