Veldzicht krijgt cameratoezicht

genderen • Veldzicht in Genderen krijgt cameratoezicht na een reeks vernielingen op het terrein van het voormalige zwembad.

Graffiti, kapotte stoeltjes en gebroken glas. Heel veel kapotgeslagen ramen en ander glaswerk. Zelfs trouwe zwembadbezoekers zullen Veldzicht niet meer terug kennen. Tonny Bros, die in het kader van Samen Doen van het Aalburgse gemeentebestuur toestemming heeft gekregen om op het terrein o.a. een kinderboerderij te realiseren, is de vernielingen beu. "Dit is geen uit de hand gelopen geintje meer, de daders doen dit moedwillig", zegt hij. De Genderenaar vermoedt dat de jeugd die zich 's avonds met hun auto's bij Veldzicht verzamelt er wat mee te maken heeft.

Hij heeft al meerdere keren bij de politie aangifte gedaan van de vernielingen, maar neemt nu ook zelf maatregelen. Hij heeft installatiebedrijf P&Q van Piet Nieuwkoop uit Drongelen ingeschakeld om het terrein te beveiligen. Daarmee hoopt hij dat de vernielers gepakt worden. "Mensen moeten beseffen dat we hier iets moois willen neerzetten voor de hele Aalburgse gemeenschap. Daar horen deze vernielingen natuurlijk helemaal niet bij." Bros hoopt bovendien dat iedereen die wat gezien of gehoord heeft zich meldt. "Ik wil iedereen oproepen de oren en ogen goed open te houden."


Tom Oostra