• Er waren weer diverse prijzen te winnen op de jaarlijkse bazaar.
• Er waren weer diverse prijzen te winnen op de jaarlijkse bazaar.

Jaarlijkse bazaar goed voor 6000 euro

wijk en aalburg • Op locatie Wijkestein van Zorgplein Maaswaarden werd zaterdag 1 oktober weer de jaarlijkse bazaar gehouden op locatie Wijkestein. Om half tien stonden de eerste bezoekers al klaar om te kijken wat er allemaal weer te doen en te koop was tijdens de bazaar.

In het atrium van de locatie in Wijk en Aalburg stonden diverse kramen opgesteld, met onder andere bloemen, boeken, cadeauartikelen, enveloppen en dergelijke. Verder kon men raden naar de naam van een konijn en inschrijven op een boodschappenmand. In het restaurant was het gezellig genieten en konden de bezoekers zich te goed doen aan koffie en thee met een appelflap, friet, oliebollen en andere versnaperingen. Het rad van avontuur met het plaatsnamenspel deed ook goede zaken. Rond 16.00 uur kwam de notaris uit Heusden voor de trekking van de grote verloting.

De eerste prijs is gevallen op nummer 2450, dat lot was in handen van M. Kolff uit Rijswijk. De tweede prijs, op nummer 0055 is voor D. Spiegelenberg uit Genderen. P. Mans uit Wijk en Aalburg ging met de derde prijs naar huis, die was namelijk gevallen op nummer 3413. E. Ockers uit Waspik had nummer 3137 en mocht daarmee de vierde prijs in ontvangst nemen. De troostprijzen zijn gevallen op de nummers 4255, 3054, 3533, 0978 en 0389. De vele prijzen die er te winnen waren tijdens de bazaar werden overigens veelal verkregen van de plaatselijke middenstand uit de gemeente Aalburg en omgeving en daar is de organisatie van de bazaar natuurlijk hartstikke blij mee.

De opbrengst van de bazaar was ongeveer 6000 euro. Dit bedrag komt ten goede aan extra activiteiten en middelen voor de bewoners. Dat betekent dat alle leuke dingen die er op jaarbasis worden gedaan van het geld van onder andere de bazaar kunnen worden bekostigd.

Samen met Winkeliersvereniging Hart van Aalburg maakt Zorgplein Maaswaarden het overigens mogelijk dat inwoners van Aalburg binnenkort in de eigen omgeving een bezoek aan het circus kunnen brengen. Circus Sijm slaat zaterdag 22 oktober haar tenten op op de Markt in Wijk en Aalburg. Er zullen die dag drie voorstellingen worden gegeven. Bij elke voorstelling zijn plaatsen gereserveerd voor cliënten van Zorgplein Maaswaarden die, samen met een familielid, hier gratis naar toe mogen. Deze actie wordt overigens mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds.
De overige plaatsen zijn voor iedereen die het leuk vindt om het circus te bezoeken. Hiervoor heeft de winkeliersvereniging een spaaractie op touw gezet. Iedere volle spaarkaart zorgt ervoor dat men voor 6 euro per persoon naar een voorstelling kan. De voorstellingen zijn om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

q www.maaswaarden.nl