• Het duel tussen Sparta'30 en Leerdam Sport'55 ontaardde zaterdag in een mooi voetbalgevecht.
• Het duel tussen Sparta'30 en Leerdam Sport'55 ontaardde zaterdag in een mooi voetbalgevecht. Foto: Teus Admiraal

Voetbalgevecht in Andel eindigt in 1-1

Sparta'30 laat zege glippen

andel • Op zich was de puntendeling tussen Sparta'30 en Leerdam Sport'55 terecht, maar het betekende toch een domper voor Sparta'30, dat de drie punten nog had laten glippen. Trainer Adrie van Steijn foeterde dan ook begrijpelijk nog wat na. "Als je zo dichtbij bent en je denkt het over de streep te trekken", verzuchtte de trainer van Sparta'30. "Bij die laatste vrije trap dacht ik, jongens uit de zestien, maar ze bleven staan. Dan valt die bal voor de voet van een Leerdammer en dan is het 1-1. Weer een gelijkspel", baalde Van Steijn. De trainer vond echter snel de realiteit om de teleurgestelde Andelse spelersgroep wat op te monteren. "Anderzijds komen we steeds dichter in de goede richting en we hadden met een goede ploeg te maken, maar het blijft toch zuur voor de spelers dat als je zo dichtbij bent, je jezelf toch een gelijkspelletje af laat dwingen", moest Van Steijn even omschakelen.

Op zich was er niks verkeerd aan de uitslag. In het boeiende voetbalgevecht tussen de koploper van het rechterrijtje en Leerdam Sport'55, dat een punt minder had, op het Jan Claesenhof in Andel lieten de gasten zich zeker wel gelden. Het was meteen schrikken, nadat een Leerdamse uithaal op de Andelse lat uiteen was gespat. Leerdam Sport'55 nam het heft in handen en het bleef dreigend voor de neus van keeper Martijn de Graaf. Eerst bokste de sluitpost van Sparta'30 een indraaiende vrije trap nog naast en de Andelse defensie had de handen vol aan de Leerdammers. Halverwege de eerste helft had Sparta'30 bij een uitbraak wel op voorsprong moeten komen. De vrije Anrico Visser lepelde de bal echter over het Leerdamse doel heen. Aan de andere kant verrichtte keeper De Graaf in een reflex nog een onmogelijke redding op de kopbal van dichtbij van Wouter Jetses. Ook Sparta'30 liet zich nog even gelden. Een uithaal van Lennard van Andel scheerde net over de lat en een kans voor Visser werd in tweede instantie nog gekraakt door een Leerdammer. Nadat aan de andere kant een dubbele hoekschop niets opgeleverd had, konden beide ploegen met 0-0 gaan rusten.

Na de thee gingen beide ploegen er weer vol tegenaan. Met name Leerdam Sport'55 voerde de druk op. Halverwege leken de Leerdammers ook dicht bij de openingstreffer na een halve redding van keeper De Graaf. In tweede instantie blokte een verdediger van Sparta'30 nog op miraculeuze wijze de rebound.

Twintig minuten voor tijd maakte Sparta'30 plotseling het verschil. En weer bij een uitbraak. Martin Kant stuurde Anrico Visser de ruimte in, die de bal knap over keeper Onur Inan heen lobte voor de 1-0.

Ingraven

Vervolgens maakte Sparta'30 de fout zich in te graven.

Leerdam Sport'55 voerde de druk steeds hoger op. Een schot van Kees Kerkhof spatte nog op de vuisten van keeper De Graaf. Leerdam Sport'55 bleef echter komen en de winst voor Sparta'30 hing aan een steeds dunner wordend draadje.

In de negentigste minuut viel dan toch nog de 1-1, na een laatste vrije trap voor Leerdam Sport'55. De bal viel in de scrimmage voor de voeten van Jeffrey van Bruchem, die de 1-1 binnen tikte.

Trainer Adrie van Steijn restte niets anders dan te berusten in het gelijkspel.

"Het is jammer. Niet verliezen is ook wel fijn, maar je moet gewoon gaan winnen. Vorige week bij SV Capelle waren we er dichtbij en nu ook weer. Het zit er aan te komen", was de overtuiging van Van Steijn.

"We moeten de komende weken uit naar Zuilichem en Sleeuwijk. Dus dan moeten we het daar maar gaan doen", hield de trainer van Sparta'30 de moed er in.


Nico van Es