Burgemeester Naterop verricht officiële opening

Servicepunt bieb in Babyloniënbroek

babyloniënbroek • Dat servicepunt bevindt zich in basisschool Den Biekûrf en de opening valt bovendien samen met de Kinderboekenweek. Dankzij het initiatief en het enthousiasme van de inwoners van Babyloniënbroek zelf is het nu mogelijk voor leden om via de website van de bibliotheek boeken, tijdschriften en dvd's uit de gehele collectie te reserveren, te lenen en in het dorp zelf op te halen en weer in te leveren.

De leerlingen van basisschool Den Biekûrf lenen dankzij de inzet van vrijwilligers al jaren met veel plezier uit de jeugdcollectie van de bibliotheek op hun school. En dat bracht deze vrijwilligers op het idee om in de school ook een servicepunt voor volwassenen te realiseren. Er stond immers al een computer, er werden al boeken vervoerd én er waren al vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

Marina Zwaan, directeur van Bibliotheek CultuurPuntAltena, was direct enthousiast. "Wij vinden het heel belangrijk dat er ook voor de kleine kernen een bibliotheekvoorziening beschikbaar is. Lezen, taalvaardigheid en digitale vaardigden zijn zo enorm belangrijk om goed je weg te kunnen vinden in een samenleving, die steeds complexer wordt. In de praktijk kan dat alleen worden gerealiseerd als inwoners ook zelf bereid zijn om daarin te investeren. Het mooie is dat iedereen gewoon thuis vanaf zijn eigen computer in onze én de hele collectie van alle Nederlandse bibliotheken kan zoeken, alles kan reserveren en in Babyloniënbroek kan laten bezorgen. In die zin is het een volwaardige bibliotheek. Onze website is eigenlijk ook een vestiging geworden, maar er is er nog wel een fysieke plek nodig waar de materialen afgehaald en ingeleverd kunnen worden."

Belangrijke ontmoetingsplaats

Daar is Petra Timmermans, de directeur van Den Biekûrf, het helemaal mee eens. "Ik ben hier heel blij mee. De school is tenslotte één van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen in het dorp. De bibliotheek verbindt volwassenen en kinderen binnen onze dorpsgemeenschap op een educatieve en verantwoorde wijze. Het past helemaal in onze visie om de school als multifunctioneel gebouw ten behoeve van alle dorpsbewoners in te zetten." Inwoners uit andere kernen zijn overigens ook welkom om van het servicepunt gebruik te maken. Iedere woensdagavond is het servicepunt geopend. Mensen kunnen dan ook lid worden en er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, die kunnen helpen om via de computer boeken te zoeken en te reserveren.

Het servicepunt in Babyloniënbroek wordt op woensdagavond 5 oktober om 19.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg.

Iedereen is dan welkom voor een hapje en een drankje. Marcel Vaandrager zal een gedicht voordragen dat hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven heeft.

Iedere woensdagavond is het servicepunt geopend van 19.00 uur tot 20.30 uur in OBS den Biekûrf, Broeksestraat 4a in Babyloniënbroek.