• Kozakken Boys sloot zaterdag een goede week sterk af.
• Kozakken Boys sloot zaterdag een goede week sterk af. Foto: Teus Admiraal

Kozakken Boys is helemaal los

werkendam • Kozakken Boys is helemaal los. Na de stunt in de KNVB-beker tegen Helmond Sport werd zaterdag in de competitie ook HHC Hardenberg met 4-1 aan de zegekar gebonden.

Met de driepunter tegen HHC Hardenberg stootte Kozakken Boys door naar de kop van de ranglijst in de Tweede Divisie. Dat gaat dus nog wat worden dit seizoen. Zeker in de wetenschap dat de selectie van Kozakken Boys breed en sterk is. Zo begon Raily Ignacio op de bank. Ahmed El Azzouti was zijn vervanger. Ook Berry Powel ontbrak evenals Jeffrey van Buland.

Kozakken Boys begon niettemin fel. Al in de tweede minuut scheerde een mooi schot van Gwaeron Stout rakelings over de lat bij de gasten uit het Oosten. Goed na het kwartier was het wel raak. Stout ging het strafschopgebied binnen en werd gevloerd. Het betekende een strafschop die door Everton Pires Tavares in de linkerhoek werd gedropt, hetgeen 1-0 betekende.

Voor de rust schakelde Kozakken Boys al door naar de 2-0. Een mooie actie van Mahmut Sonmez kort voor rust werd door Azzouti afgerond. In de rust werd Sanny Monteiro vervangen door Ignacio en ging Kozakken Boys door. Na een uur spelen kwam er een kans voor Raily Ignacio, maar hij schoot op de vuisten van keeper Danes.

HHC Hardenberg kwam terug naar 2-1. Doelman Nils den Hartog liet een voorzet los en Gouriye schoot de bal binnen. Drie minuten later had Kozakken Boys al weer orde op zaken gesteld.
Quentin Jakoba kopte bij de tweede paal een voorzet van Gaeron Stout feillos binnen voor de 3-1 en vijf minuten voor tijd verfraaide Kozakken Boys de eindstand. Everton Pires Tavares schoot de 4-1 op het scorebord.