• Achilles Veen had zaterdag weinig moeite met Ter Leede en blijft koploper.
• Achilles Veen had zaterdag weinig moeite met Ter Leede en blijft koploper. Foto: Teus Admiraal

Manschappen Clemens Bastiaansen Ter Leede de baas

Achilles Veen blijft koploper

veen • Het was wel een verschil zaterdag op De Hanenweide Weide. Liep Achilles Veen in het bekertreffen achter tegenstander VVSB aan, in de competitie tegen Ter Leede domineerde de koploper in de hoofdklasse in de topper tegen de nummer twee.

In het bekerduel kwam het vuurwerk vooral van VVSB, dat met een 0-1 voorsprong ging rusten. Na rust kregen de bezoekers een penalty voor de 0-2 en daarmee was Achilles Veen geknakt. Uiteindelijk werd het nog 1-4, Sezer Sulun was goed voor de treffer aan Veense kant.

De gasten uit Sassenheim kregen zaterdag echter met name voor de rust geen poot aan de grond en werden met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

En daar was niets op aan te merken, kon ook trainer Clemens Bastiaansen constateren.

"Ik ben zeker tevreden over de groep, als je kijkt wat voor week wij achter de rug hebben. Vandaag zag je dat andere spelers ook opstaan. Dit is een geweldige overwinning. Het was vooral belangrijk om mentaal de teleurstelling tegen VVSB om te zetten in iets positiefs. We hadden dat donderdag afgesloten en dan is het knap hoe we tegen Ter Leede op het veld stonden", vond de trainer van Achilles Veen.

Geen gras

Achilles Veen liet er vanaf de eerste minuut geen gras over groeien en zocht met de driemanslinie met kort daarachter Jeroen van Leijsen meteen het doel van Ter Leede op.

Wat nog wel haperde was de afwerking. Zo kopte Jeroen van Leijsen een vrije kopkans op een voorzet van Sen Aerts na twee minuten tegendraads rakelings voorlangs het doel.

Weinig

Ter Leede kon er weinig tegenover stellen en een lang schot viel over het Veense doel. Een tweede poging leverde ook geen probleem ook voor keeper Maik van den Kieboom op. Verder stond de verdediging met uitblinker Sezer Sulun als een huis. Bij de thuisclub was een tweede kans ook niet raak. Nassim Asrih plukte de voorzet van Van Leijsen wel knap uit de lucht, maar het vervolg viel naast de paal.

Ook de derde mogelijkheid ging verloren. Mohammed Nikbakht kwam in schietpositie, maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Nadat Asrih had verzaakt om ook de vierde mogelijkheid te verzilveren, was het na een snelle uitbraak van Achilles Veen na een afgeslagen hoekschop van Ter Leede wel raak.

Nassim Asrih stuurde Ayden Kuipers weg op rechts en Sen Aerts knikte de voorzet nu wel scherp binnen: 1-0. Ter Leede schakelde een tandje bij, maar echt lastig kreeg keeper Maik van den Kieboom het niet en Achilles Veen kon met een prettig gevoel aan de thee.

Goed uit de kleedkamer

Na de rust kwam Achilles Veen ook goed uit de kleedkamer. Het was vrijwel meteen raak. Vanaf rechts uit een bijna onmogelijke hoek verdween de pegel van Mohammed Nikbakht in de verre bovenhoek bij Ter Leede tot ontsteltenis van keeper Bogdan Constantin. Met de 2-0 had Achilles Veen de winst in de tas.

De apathische trainer Henk Wisman pleegde nog wel een dubbele wissel om het tij voor Ter Leede te keren, maar een echte verandering kwam er niet meer.

Een vrije trap rand zestien meter na een domme overtreding van Kuipers spatte wel op de lat en een volley van Hakan Bayram kreeg keeper Maik van den Kieboom te pakken.

Volwassen

Daar bleef het ook zo'n beetje bij. Achilles Veen controleerde volwassen de wedstrijd naar het einde toe. Clemens Rijnvos moest er wel af met kramp, maar invaller Daan van Dinther, die op de bank moest beginnen, stond al in de startblokken. Even later ontsnapte Achilles Veen aan een strafschop, nadat Bas van Loon een tegenstander onderuit schoffelde.

In de slotfase kreeg de thuisclub weer de overhand. De vrije Ayden Kuipers strandde echter op de doelman van Ter Leede en Thijs van den Berg schoot een vrije trap in de muur. Het slotakkoord was voor Achilles Veen. Jeroen van Leijsen trok de bal voor waar de vrije invaller Kees Schellekens zijn bijdrage kon leveren met de 3-0.

"Je kon zien, dat ze de juiste instelling hadden. Dit is een dikverdiende overwinning. Dit was ook een overwinning van het collectief. Hier kunnen we weer op verder bouwen", besloot trainer Clemens Bastiaansen, die voorlopig met Achilles Veen de lijstaanvoerder blijft in de hoofdklasse.

Op drie punten volgt nu Hoek en Spijkenisse en DFS staan op vier punten.