Exploitant De Jager stopt per 1 oktober

giessen • De Merel Event Group stopt per 1 oktober als exploitant van sporthal De Jager in Giessen.

In een brief aan exploitanten Henk en Lea van Gameren laat het Woudrichemse gemeentebestuur weten geen basis te zien om de samenwerking voort te zetten. Volgens wethouder Renze Bergsma is het gat tussen wat het echtpaar vraagt en wat de gemeente kan bieden te groot. "Dat noem ik geen tegemoetkoming meer, daar zit een aanzienlijk verschil tussen. Wij kunnen niet zomaar een ton bijpassen. Dat doen we bij andere dorpshuizen en sportaccommodaties in de gemeente ook niet. In dat opzicht is Van Gameren gewoon een zelfstandig ondernemer, die zijn bedrijfsvoering op orde moet hebben."

Totdat er een nieuwe exploitant is gevonden, zorgt de gemeente Woudrichem vanaf 1 oktober voor een tijdelijke beheerder. "Zodat de scholen en verenigingen die gebruik maken van De Jager hier niet de dupe van hoeven te worden", zegt Bergsma, die momenteel bovendien de laatste hand legt aan een raadsvoorstel over hoe het verder moet met de Giessense sporthal. Hij betreurt de gang van zaken. "Het is een teleurstellend resultaat, maar we zullen dit netjes afronden met Van Gameren."

Rommeldossier

Henk van Gameren spreekt ondertussen van een 'rommeldossier' en beschuldigt de wethouder ervan een 'rookgordijn' op te trekken. "We hadden gedacht dat er nog een gesprek zou plaatsvinden, maar sinds ons laatste gesprek op 5 september hebben we noch van de wethouder, noch van de burgemeester iets gehoord. Behalve dan die brief dat de exploitatie per 1 oktober beëindigd wordt." Van Gameren geeft aan dat de Merel Event Group best wil blijven zitten. "Maar dan zal er een andere bedrijfsvorm moeten komen en dat moet de wethouder oplossen."

Vooralsnog heeft hij het 'beste advocatenkantoor van het land' op de zaak gezet. "We zijn nu in afwachting van hun advies", aldus Van Gameren.


Tom Oostra