• Rick Sonnema.

Zevende plaats voor Rick Sonnema

wijk en aalburg • Karateka Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft afgelopen weekend de zevende plaats behaald in de strijd om de Banzai Cup.

Dit weekend was de Wijk en Aalburg afgereisd naar Berlijn om daar deel te nemen aan de Internationale Banzai Cup. Een toernooi waar 1300 deelnemers uit 34 landen streden om een podiumplaats.

Rick Sonnema, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Zaterdagochtend om 10:00 uur was zijn categorie aan de beurt. De eerste ronde won Sonnema overtuigend met 3-0 en ook in de tweede ronde ging de winst overtuigend naar de Wijk en Aalburg, die een score van 3-0 neerzette.

In de derde ronde trok hij echter aan het kortste eind en verloor hij nipt met 2-1 van zijn Deense tegenstander.

Herkansing

Doordat Sonnema verloor van de latere Deense finalist had hij een herkansing.

In de tweede ronde van de herkansing verloor hij met 2-1, waardoor hij eindigde met een 7e plaats.

Al met al een heel mooi resultaat, al had er voor zijn gevoel wel meer in gezeten.

Karate-do Academie Itosu is gevestigd aan de Amstel 37 in Waalwijk. Anno 2015 telt de stichting een gemiddeld ledental van 80 leden, waarvan nog diverse leden vanaf het begin trainen onder leiding van Gerrie van Tilburg. Meer over de academie via onderstaande website.