•  v.l.n.r.Ton en Nel van der Steenhoven uit Heusden  en Nel Rijneveld - van Ginkel uit Wijk en Aalburg.
• v.l.n.r.Ton en Nel van der Steenhoven uit Heusden en Nel Rijneveld - van Ginkel uit Wijk en Aalburg. Foto: Teus Admiraal

Drietal koninklijk onderscheiden

heusden • Tijdens de gemeentedag van PKN Heusden hebben Nel en Ton van Steenhoven uit Heusden en Nel Rijneveld-Van Ginkel uit Wijk en Aalburg een koninklijke onderscheiding gekregen.

Het echtpaar Van der Steenhoven kregen beiden een lintje vanwege de onderscheidende wijze waarop zij invulling geven aan het kosterschap. Nel en Ton van der Steenhoven zijn méér dan opzichters van een kerkgebouw (de letterlijke betekenis van koster volgens de Dikke van Dale). Door de wijze waarop zij het kosterschap in de praktijk brengen is de Open Hof een huiskamer voor alle inwoners van Heusden en de kerk een gastvrij onderkomen voor alle gezindten. Zij zorgen dat de deuren van de gebouwen gastvrij open staan en treden daarbij op als gastvrouw en -heer om de gasten een welkom en 'thuis'-gevoel te geven. Door hun bereidheid om altijd extra stapjes te doen kunnen culturele evenementen in de Grote of Catharijne Kerk worden georganiseerd en kunnen verenigingen in de Open Hof terecht voor hun bijeenkomsten. Burgemeester Jan Hamming reikte de onderscheidingen uit aan Nel en Ton van der Steenhoven. Nel Rijneveld-Van Ginkel dankt haar lintje aan haar buitengewone verdiensten binnen de PKN-gemeente in Heusden. Rijneveld is vanaf 2000 op vele terreinen actief binnen de kerk. Zij doet dat werk met zoveel overgave en passie dat ook anderen daardoor enthousiast worden. De loco-burgemeester van Aalburg, Cees Schreuders, reikte de onderscheiding uit aan Nel Rijneveld-Van Ginkel.