Vers fruit uit de fruitautomaat

nieuwendijk • Sinds half september kunnen er bij de Fruitschuur in Nieuwendijk verse streekproducten uit een boerderij/ fruitautomaat gekocht worden. Hierdoor is het mogelijk geworden om dagelijks de versproducten van de teler en de boer te kopen. De fruitautomaat is het allernieuwste model, met zowel een mogelijkheid om contant te betalen als betalen met pin óf contactloos.

De familie Oostveen merkten in hun boerderijwinkels 'De Fruitschuur' dat er behoefte was aan ruimere openingstijden, buiten de winkels om. Met een fruitautomaat kan in die behoefte worden voorzien. Alle producten uit de fruitautomaat van de familie Oostveen komen uit de eigen boomgaard of bij lokale boeren vandaan. Het hele jaar door zijn er allerlei soorten appels, peren, fruitsappen, eieren en aardappels verkrijgbaar, maar ook seizoensgebonden producten zoals kersen, aardbeien en pruimen zijn, in het seizoen, te koop. Naast de gangbare rassen zijn er in de automaat ook heerlijke soorten appels te koop die in de supermarkt of bij de groenteboer niet verkocht worden. Voor alle producten uit de automaat geldt dat de korte keten, de verkoop rechtstreeks van de teler naar de klant, een gunstige invloed heeft op de continuïteit en kwaliteit van het product. De producten worden in de automaat gekoeld en elke dag aangevuld. De automaat is dagelijks geopend tussen 7.00 en 21.00 uur. De fruitautomaat is te vinden aan de Parallelweg 3 in Nieuwendijk.

Zaterdag 24 september kan iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur in Nieuwendijk komen kijken hoe de producten worden geteeld, en zelf appels plukken. Dan doet de familie Oostveen mee aan de Landelijke appelplukdag, een jaarlijks evenement gehouden door de Nederlandse Fruitteelt Organisatie. Voor de gelegenheid is er een springkussen en is het terras geopend.