Nog steeds geen punten voor zwak ACKC

almkerk • Het eerste team van korfbalclub ACKC/Jeugdsportfondsteam heeft geen punten overgehouden aan de duels met VIKO en RWA.

Tegen VIKO kwam ACKC redelijk uit de startblokken en nam het al snel een voorsprong via Van de Water. Nadat VIKO weer op gelijke hoogte was gekomen maakte Gerard Swart bij zijn rentree in de basis van het eerste team de 1-2.

Na een kwartier spelen was het nog 4-4. Toch had VIKO al wel het betere van het spel en kreeg ACKC steeds meer moeite om het achterin dicht te houden. Aanvallend kon ook geen vuist worden gemaakt en werden de geboden kansen simpelweg niet voldoende benut. De ruststand was inmiddels opgelopen naar 15-9.

In de tweede helft was er niet heel veel verbetering te bespeuren. De achterstand liep daardoor op tot 21-14. ACKC maakte daarna zowel aanvallend als verdedigend steeds meer fouten en kon het VIKO niet lastig maken. Marvin van de Berg bepaalde in de laatste minuut de stand op 29-19. Een bittere pil voor de Almkerkers die zich vooraf aan deze competitie het heel anders zouden hebben voorgesteld.

Dinsdag 13 september hield ACKC aan de uitgestelde uitwedstrijd van 3 september tegen RWA in Poortugaal ook al geen punt over. ACKC werd met een beschamende 23-11 nederlaag en een slecht gevoel terug naar Almkerk gestuurd. De Almkerkers wacht zaterdag in eigen huis de confrontatie met ODO uit Maasland.