• Het affiche Almkerk - LRC leverde een enerverende wedstrijd op.
• Het affiche Almkerk - LRC leverde een enerverende wedstrijd op. Foto: Teus Admiraal

Almkerk content met 1-1 gelijkspel in slijtageslag tegen LRC

'Een groot compliment aan mijn ploeg'

almkerk • Met de 1-1 mocht Almkerk het meest tevreden zijn. De promovendus in de eerste klasse startte namelijk als underdog tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC. Kwaliteitsverschil was er wel in Almkerk, maar de Leerdammers verzaakten vooral in de beginfase en vlak na de rust meerdere keren de trekker over te halen en deden daarmee zichzelf de das om.

Bij Almkerk heerste na de enerverende slijtageslag dan ook tevredenheid. "Een gelijkspel is gewoon terecht. Daarmee kan ik wel leven", stelde Bart Dirven. "Als debutant in de eerste klasse met vier punten na drie wedstrijden, vind ik niet zo slecht", aldus de belangrijkste pion bij Almkerk.

Strik

Ook trainer John Vink kon met de 1-1 uit de voeten. "LRC was de betere ploeg en had veel meer balbezit. Ook na de rust zag je dat LRC wat verder is dan wij. Dan moet je tevreden zijn met een punt. Wij hebben dat punt gewoon ingepakt, een strik er om en tevreden zijn", beaamde Vink dat het een slijtageslag was geweest. "Dat weet je. Het tempo lag hoog en je speelt tegen een degradant uit de hoofdklasse, dus je weet dat ze er conditioneel goed op staan. Ik moet een groot compliment maken aan mijn ploeg, dat ze zijn blijven strijden voor een goed resultaat. Ik ben een blije trainer", aldus de keuzeheer van Almkerk.

Herpakt

Had LRC in de beginfase scherper in de afwerking geweest, dat hadden de toeschouwers waarschijnlijk een heel andere wedstrijd gezien. Keeper Robin van Wijk keerde echter al meteen een vrije mogelijkheid voor Ansu Camara en Mounir el Ouazizi schoot een vrije mogelijkheid in het zijnet. De derde Leerdamse mogelijkheid sloeg keeper Van Wijk nog knap uit de kruising. Almkerk kwam na twintig minuten pardoes op 1-0. Uit de hoekschop kopte Michael Klop de openingstreffer binnen. Nadat de Leerdammers zich herpakt hadden viel de 1-1. Camara tikte bij de eerste paal een lage voorzet van Thomas Heideman nu wel binnen.

LRC probeerde door te drukken, maar weer stond het vizier niet op scherp. Het was zelfs Almkerk dat nog even stevig aan de boom schudde. De Leerdamse sluitpost redde op de inzet van Hofstede en kreeg een inzet van Dirven van dichtbij nog net op de lijn te pakken.

Zeperd

Na de rust probeerde LRC het verschil nog te maken. Een knal van Ouazizi spatte meteen op de vuisten van keeper Van Wijk. Aan de andere kant verslikte de ingevallen Mark van der Meijden zich in een mogelijkheid. Het werd ongemeen spannend. Keeper Robin van Wijk ranselde knap een schot van Verschoor uit z'n doel. Voor Almkerk trof een schot van Sjoerd Boons geen doel en een kansje voor Van der Meijden viel net naast het Leerdamse doel, die een zeperd ontliepen.

Stunt

Tot de laatste seconden bleef het spannend of de 1-1 nog van z'n plaats zou komen, maar LRC-er Rogier Gerritsen liet nog een ultieme open kans liggen. LRC bleef de druk opvoeren. Gelukkig voor Almkerk kon de onverschrokken Derk Hakkers een Leerdams schot nog voor de doellijn weg roeien. Aan de andere kant kwam de uitgeputte Remon Hofstede net tekort om voor een daverende stunt te zorgen.

De laatste pogingen van LRC vielen ook niet binnen en de Leerdammers dropen met de 1-1 dan ook boos over het eigen onvermogen af naar de kleedkamer.

Trainer Koen Janssen van LRC was terecht niet te spreken over zijn manschappen. "Nu zijn ze boos op zichzelf. Dat hadden ze beter in de wedstrijd kunnen doen", bleef de oefenmeester van LRC alle mogelijkheden opsommen. "Je moet gewoon killen. Dan is er niets aan de hand."

Nico van Es