Voorzitter Bijtelskil hoopt op coalitiepartij

sleeuwijk • Job Verheijden, voorzitter van zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk, hoopt dat één van de Werkendamse coalitiepartijen bijdraait, zodat de bezuiniging op zwembaden Bijtelskil én Werkina van tafel kan.

Hij is blij met het voorstel van het college om beide zwembaden open te houden, maar hij wijst erop dat de bezuinigingspost van 177.000 euro - Werkendam wil per 2019 250.000 euro bezuinigen op Bijtelskil en Werkina - 'academisch' en 'onhaalbaar' is. "Waar mogelijk zullen wij zeker gaan kijken of we kunnen bezuinigen, maar die 177.000 euro gaat bij lange na niet gehaald worden. En daar nemen de besturen van de zwembaden ook geen verantwoordelijkheid voor. Als we daarmee instemmen, graven we ons eigen graf."

Onder curatele

Dat onderzoeksbureau Drijver en Partners door het college naar voren geschoven wordt om de zwembadbesturen bij te staan in hun zoektocht naar bezuinigingen, voelt voor Verheijden als een onder curatele stelling. "We hebben immers al een professionele organisatie die ons bij staat en bovendien hebben we een manager. Dit heeft ertoe geleid dat we nog steeds beschikken over twee goed functionerende zwembaden."

Dinsdagavond (gisteren) stond het collegevoorstel op de agenda van de Commissie Inwoners.

Voor Verheijden is het nog niet te laat. "Al komt maar één coalitiepartij terug op het besluit van de bezuiniging, dan zijn we er al. Dan kunnen we op basis van het rapport van Drijver en Partners vervolgens een goede toekomstvisie maken met betrekking tot het zwemwater in de gemeente."

De voorzitter heeft inwoners van Sleeuwijk overigens opgeroepen om naar de raadsvergadering in het gemeentehuis in Werkendam te komen.

"Zij moeten geen genoegen nemen met deze bezuiniging", liet Verheijden eerder al weten.


Tom Oostra