• De openingshandeling.
• De openingshandeling. Foto: Teus Admiraal

Nivo Sparta opent sportpark

zaltbommel • Het nieuwe sportpark De Watertoren van zaterdagtweedeklasser Nivo Sparta is woensdagavond officieel geopend.

Bij de ingang onthulde Loek van Gameren, de oprichter en erevoorzitter van de Zaltbommelse club samen met Bert Wernke, de huidige voorzitter, een plaquette.

Diezelfde Wernke liet later op Facebook weten trots te zijn op het nieuwe sportcomplex van zijn club: "Meer dan 1500 mensen bezochten onze spectaculaire openingsceremonie en aansluitende voetbal- en feestavond. Trots zijn we bij Nivo Sparta, trots ben ik als voorzitter en trots is de gemeente Zaltbommel met zo'n parel erbij in onze mooie stad."

"Dank aan iedereen die ons mooie complex en deze fantastische avond mogelijk gemaakt hebben en dank aan iedereen die er was en onze mooie club steunt. Het was onvergetelijk", aldus de voorzitter. Nadat burgemeester Albert van den Bosch en Theo Teelen, het oudste spelende lid van Nivo Sparta en tevens algemeen manager van FC Den Bosch, het symbolische rood-witte lint doorknipten, speelde de hoofdmacht een openingsduel tegen FC Den Bosch. Deze werd met 1-4 gewonnen door de Jupiler League-ploeg. Door doelpunten van Robinson (2x) Moghal en Kersten ging FC Den Bosch met een 0-4 voorsprong de rust in. In de tweede helft tekende Johnnie Noorthoek na een uitstekende loopactie van Jordy de Wit de eretreffer aan. Verder kwam Nivo Sparta niet. Nadat er een flink arsenaal aan vuurwerk de lucht in was gegaan werd de afsluiting van de avond verzorgd door volkszanger John de Bever.