Eerste overwinning Almkerk is binnen

almkerk • Almkerk heeft de eerste overwinning binnen in de eerste klasse. De equipe van Trainer John Vink won op de thuisbasis met 2-1 van Zuidland.

"De eerste overwinning in de eerste klasse is een feit en het was meer dan verdiend", kon Vink melden.

Zijn ploeg kwam al vroeg in de wedstrijd nog met 0-1 achter, nadat de Almkerkers bij een verre ingooi nog stonden te slapen, maar verder was het Almkerk wat de klok sloeg. Voor de rust hadden de Almkerkers de score dan ook al gedraaid.

Snoeihard

Eerst stuurde Bart Dirven zijn kompaan Niels Nieuwesteeg weg. De breedlegger van Nieuwesteeg werd vervolgens door Rick Boons snoeihard afgerond voor de 1-1. Ronde het half uur werd de score helemaal gedraaid. Remon Hofstede stond aan de basis en Nieuwesteeg bediende Rick Boons wederom op maat voor de 2-1.

Mogelijkheden

Ook na de rust bleef Almkerk grossieren in mogelijkheden. Tegenstander Zuidland kreeg echter ook nog een mogelijkheid vlak voor tijd om langszij te komen. Keeper Robin van Wijk bleef de hachelijke situatie echter de baas.

Door de overwinning vindt Almkerk zich terug op de zevende plaats in de eerste klasse C.

Komende zaterdag is LRC in Almkerk de tegenstander. De Leerdamse ploeg heeft net als Almkerk drie punten, maar staat één plaats hoger dan de formatie van Vink.