Meldpunt voor patiënten Duitse kliniek

regio • Het Openbaar Ministerie en de Nederlandse politie roepen patiënten die behandeld zijn in de alternatieve Duitse kankerkliniek, waar een 43-jarige vrouw uit Aalburg die vorige week zaterdag door nog onverklaarbare oorzaak overleed onder behandeling was, op zich te melden.

"Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan", stelt de politie. Eerdere patiënten van de Klaus Ross Kliniek worden dringend verzocht contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg, via 088-1205020. Mensen die informatie willen geven voor het strafrechtelijk onderzoek, kunnen contact opnemen met het Duitse onderzoeksteam van de politie via 0049-2161290. Zij worden dan door een Nederlands sprekende medewerker teruggebeld. Mensen die liever contact hebben met de politie in Nederland kunnen het algemene nummer van de politie bellen: 0900-8844 (Regionaal Service Centrum Gelderland-Zuid). Woensdag 27 juli vonden er in de Klaus Ross kliniek vijf behandelingen plaats. Donderdag 28 juli is na deze behandeling een 55-jarige Belgische vrouw in Nijmegen overleden; vrijdag een 55-jarige man uit Apeldoorn. Op zaterdag 30 juli is een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg na behandeling overleden in het Duitse Mönchengladbach. Vrijdag werd bekend dat twee Nederlandse vrouwen die ook behandeld zijn in deze kliniek, in een ziekenhuis liggen. Over hun leeftijd, woonplaats en hun gezondheidstoestand doet de politie geen uitspraak. Het Klaus Ross Centrum zelf liet vorige week middels een verklaring weten 'geschokt' te zijn door het overlijden van de 43-jarige Aalburgse.

"Onze gedachten en welgemeende condoleances gaan uit naar haar familie, vrienden en kennissen", zo staat te lezen. Verder staat de kliniek nog steeds voor '100% achter onze filosofie, behandeling en passie om de beste aanvullende behandeling te geven aan hen die dat nodig hebben en daarom vragen'.