Drie vrouwen exposeren in Stroomhuis

neerijnen • Twee schoonzussen uit Haaften en Leerdam en een kunstenares uit Tiel exposeren nog tot 21 augustus in Het Stroomhuis.

Lineke Speksnijder woont sinds 4 jaar in Haaften. Van jongs af aan tekende ze al veel. Tijdens haar eerste werkzame jaren, bij een uitgeverij, heeft ze o.a. kinderboeken geïllustreerd. Later is ze ook gaan boetseren en werken met textiel. In die jaren gaf ze met veel plezier ook quilt cursussen en –workshops. Daardoor verdween het tekenen wat naar de achtergrond. Na veel experimenteren met krijt, aquarel, mixed media, acryl- en olieverf, heeft werken met olieverf nu haar voorkeur. Haar onderwerpen wisselen elkaar af en zijn veelal realistisch geschilderd. Ze variëren van stillevens tot landschappen en allerlei dieren. Lineke doet ook mee aan de jaarlijkse open atelierroute WaardArt.

Anneke Speksnijder was jaren lang een creatieve hulp bij de handarbeidlessen op een basisschool in haar woonplaats Leerdam. Na haar vervroegde pensionering is ze zich gaan toeleggen op het beeldhouwen. Het bewerken van steen: hakken, schaven, schuren en polijsten was helemaal nieuw voor haar. Onder deskundige leiding van Gerard Akerboom leerde ze de verschillende steensoorten kennen en omgaan met het geschikte gereedschap daarvoor. Ze werkt met speksteen en serpentijn.

Petra de Jong (Tiel) is geboren op de Veluwe. Zij heeft een sterke motivatie om te creëren. Dat uit zich in haar beelden en sieradenlijn 'Verbonden!' Een van haar projecten is een Chinees schaakbord. Alle details van draken, paarden en olifanten moeten perfect kloppen. Het is daarom een project van jaren geworden.

De expositie is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur, behalve op maandag. De toegang is gratis.