• Verschillende boten meren aan bij Loevestein.
• Verschillende boten meren aan bij Loevestein. Foto: Marcel Köppen

Met de boot naar Slot Loevestein

poederoijen • Op Slot Loevestein zijn ook deze zomer tal van activiteiten te beleven. Ook meren verschillende boten aan bij het slot.

Op donderdag 11 augustus is dat partycruises Bommelervaart, op vrijdag 12 augustus meert Rondvaart Wiljo aan en op 24 augustus vaart Spido met een boot naar Slot Loevestein. Veerdienst Riveer en het voetveer vanaf Woudrichem varen elke dag naar Loevestein. In augustus vaart Riveer elke dag tussen Woudrichem en Gorinchem en ook tussen Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Het voetveer vanuit Woudrichem vaart in de zomer doorlopend op maandag van 12:30 tot 17:30 uur en van dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 17:30 uur.

Struintochten

Ook de struintochten door de natuur van het Munnikenland gaan gewoon door in de zomer. De gids van Staatsbosbeheer laat de deelnemers door bosjes sluipen en vertelt allerlei weetjes over de natuur. Er staan nog verschillende tochten op het programma. Op vrijdag 19 augustus, woendsag 24 augustus, zaterdag 27 augustus en vrijdag 2 september. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Meer informatie staat op: www.staatsbosbeheer.nl

Gedurende de hele maand augustus zijn er verschillende activiteiten op Slot Loevestein. Zoals workshops maliënkolder maken of boogschieten. Ook is er regelmatig Middeleeuwse muziek. Het slot is iedere dag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang voor volwassenen is 12,50 euro, kinderen van 4 tot 18 jaar 8,50 euro, kinderen t/m 3 jaar gratis.

q www.slotloevestein.nl