• Shahrat en Maryam in hun nieuwe, diepe pand.
• Shahrat en Maryam in hun nieuwe, diepe pand. Foto: Janneke Boogaard

Oosterse tapijten in de Boschstraat

zaltbommel • Arya Oosterse Tapijten is verhuisd. Op Boschstraat 49A in Zaltbommel heeft eigenaar Shahram Shariat Panahi meer ruimte en een betere zichtlocatie dan in Hedel.

"Hier lopen meer mensen voorbij", geeft de geboren Iraniër als belangrijkste reden voor de verhuizing. Eind 2014 startte hij samen met zijn vrouw Maryam in Hedel in de voormalige fysiotherapiepraktijk met de winkel Arya. Behalve het verkopen van handgemaakte tapijten richt het paar zich ook op taxatie, reiniging, reparatie en inruil. Doordat Shahram al meer dan twintig jaar ervaring heeft, kan hij tapijten goed op waarde schatten en weet hij ook vaak meteen waar ze vandaan komen. In elke regio van de wereld worden andere technieken en patronen gebruiken.

In Zaltbommel is meer ruimte om verschillende tapijten tentoon te spreiden, aan de wanden en op de vloer. "Het assortiment is dan ook uitgebreid. We hebben vooral een groter aanbod moderne tapijten", licht Shahram toe.

Hij woont met zijn vrouw Maryam en zijn gezin al enkele jaren in Well en blijft daar ook wonen nu de winkel verhuisd is van Hedel naar Zaltbommel. Het paar heeft al kennisgemaakt met collega-ondernemers. "Het is hier een fijne straat om te werken", concluderen ze.

Arya is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur. Desgewenst kan er ook buiten die tijden een afspraak gemaakt worden. Informatie kan ook telefonisch worden ingewonnen: 06-20165490.


q www.aryatapijt.nl

Janneke Boogaard