• 'Bosch Blauw' bestaat uit machines voor vakman en industrie.
• 'Bosch Blauw' bestaat uit machines voor vakman en industrie. Foto: Lya Cattel

Professioneel gereedschap bij Gamma

zaltbommel • Twee marketeers van Bosch en vier professionele winkelinrichters zijn vorige week anderhalve dag aan het werk geweest om een nieuw schap van twee meter lang in te richten bij de Gamma aan de Van Heemstraweg in Zaltbommel.

De Zaltbommelse Gamma, die nu vier jaar bestaat, is één van de drie bouwmarkten in Nederland waar deze pilot is gestart. In het schap komt 'Bosch Blauw'. "Machines voor de vakman en de industrie", zoals Bosch het zelf omschrijft. "Betrouwbare krachtpatsers, die moeiteloos zagen, schroeven, hakken, frezen of slijpen op zowel accu als 230 volt." Bij de machines horen ook professionele accessoires zoals professionele boren, zaagbladen, beitels, bitjes, frezen en alles wat ermee te maken heeft.

Manager Remco Warbout is heel blij met de aanwinst in zijn winkel. "Als techneut vind ik het zelf ook heerlijk om met zulk mooi gereedschap te kunnen werken", zegt hij. Nadat de straat opnieuw was ingericht kwam een delegatie van InterGamma het schap inspecteren. De winkel in Zaltbommel is een middelgrote Gamma met 3500 vierkante meter winkeloppervlak. Het schap van twee meter voor de professionele Bosch machines is ook middelgroot, twee meter lang. In een 'kleine' en 'grote' Gamma zijn vorige week een kleinere en een grotere Pilot ingericht. Als de pilot goed verloopt gaan alle Gamma's in Nederland de professionele machines in hun winkel aanbieden.

Ook via de website van Gamma kan men de machines bestellen. "Dat kun je zelfs hier in onze winkel doen", vertelt Remco. In de winkel staan 'Bestel Infopunten', waarop de klant de webwinkel kan bekijken en rechtstreeks producten kan bestellen. Betalen kan gewoon met de pinpas. "Dat is een heel bijzonder concept", licht Remco toe. "We zijn natuurlijk allemaal gewend om thuis achter de computer te zitten en dan te betalen met I-Deal. Hier kun je heel makkelijk met je pincode je internetbestelling betalen." De bestelde goederen kunnen thuis worden afgeleverd, maar ook in de winkel. Handig voor mensen die de hele dag weg zijn.

Keigoed team

Vier jaar geleden opende Remco de deuren van zijn gloednieuwe Gamma. "We begonnen met een nieuwe ploeg, waarin nogal wat onervaren mensen zaten", weet hij nog goed. "De begintijd was dan ook best zwaar, maar op een gegeven moment ontstond er een goed team. Nu hebben we echt een topploeg, een keigoed team, waar de klanten ook heel blij mee zijn." In totaal werken er zo'n dertig mensen in de winkel. "Deze bouwmarkt is netjes en altijd up-to-date", vertelt Remco. "Dat is ook de reden waarom we wel vaker worden gevraagd om mee te werken aan een pilot. Wij zeggen altijd 'ja' op zo'n verzoek, al is het soms wel hectisch. Maar bij ons slaat de stress gelukkig nooit toe."