• De Markt in Zaltbommel wordt op 3 september ingericht met dit soort foodtrucks.
• De Markt in Zaltbommel wordt op 3 september ingericht met dit soort foodtrucks. Stockfoto: nl.123rf.com

Motorcross op zaterdag 27 augustus

Foodtruckfestival in Zaltbommel

zaltbommel • Zaltbommel krijgt op zaterdag 3 september voor het eerst een Foodtruckfestival als onderdeel van de Bommelweek.

Het Foodtruckfestival wordt georganiseerd door Ondernemers Vereniging Zaltbommel in samenwerking met MLCU/Better Old Days, Rotary en de Lionsclub Bommelerwaard. De warenmarkt gaat op deze dag naar de Gamerschestraat en de Markt wordt verbouwd tot festivalterrein met tal van eettentjes. De verenigingen MLCU/Better Old Days, Rotary en Lionsclub Bommelerwaard organiseerden in voorgaande jaren het bungee-roeien en zamelden daarmee geld in voor het goede doel. Dit jaar organiseren zij dus het Foodtruck evenement. Hier kan iedereen op de zaterdagmiddag lekker een hapje komen eten. Voor bedrijven, verenigingen of vriendenclubs bestaat de mogelijkheid een tafel 'te kopen'. Per tafel voor 6 personen krijgt men een fles bubbels en het eerste hapje. Een tafel kost 150 euro en de opbrengst is voor het goede doel. Reserveren kan via 't Stadscafé (0418-516247 of info@stadscafezaltbommel.nl). Ook nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken boven Zaltbommel. De helikopter vertrekt vanaf de Rotterdamse Bol, nabij het bunkerschip aan de Waal. De Bommelweek gaat dit jaar van start met de motorcross van MSV de Waal op het oude terrein van voetbalvereniging Nivo Sparta. Ruim 150 motorrijders zullen meedoen aan deze wedstrijd van de Betuwe MX Cup. De braderie op donderdag 1 september is met meer dan tweehonderd deelnemers weer veruit de grootste braderie in de regio en wordt als vanouds weer afgesloten met het braderiebal op de Markt.

De Bommelweek duurt van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september. Op het programma staan onder meer 700 Jaar Stadsrechten, Buitenhofpop, de Etapastour, de Ronde Tafel Rally, een Zeskamp, de Zeepkistenrace. Op donderdag 1 september is de jaarlijkse Braderie. Verder zijn er nog het Waterbakfestijn, de Bommelquiz, de Koopzondag en een Bootcamp.

q www.facebook.com/bommelweek/