• De laatste wedstrijd tussen GRC 14 en Almkerk trokken de Almkerkers aan het langste eind.
• De laatste wedstrijd tussen GRC 14 en Almkerk trokken de Almkerkers aan het langste eind. archieffoto: Teus Admiraal

Weer mooie ontmoetingen tussen regioclubs

Nog even geduld tot Almkerk-GRC 14

regio • In de eerste klasse C wordt de derby tussen Almkerk en GRC 14 op 1 oktober afgewerkt. Almkerk, de kampioen van de tweede klasse van vorig seizoen, opent de competitie op 3 september met een uitwedstrijd bij Heinenoord. GRC 14 ontvangt Nieuw-Lekkerland in de eerste speelronde. De tweede klasse F kent met Altena, Wilhelmina'26 en GDC drie clubs uit de regio Land van Heusden en Altena. Eerstgenoemde club speelt in de eerste speelronde een thuiswedstrijd tegen Delta Sports, in Wijk en Aalburg treft Wilhelmina'26 streekgenoot Nivo Sparta. Het pas gedegradeerde GDC gaat op bezoek bij BLC, vorig seizoen kampioen in de derde klasse. Op 10 september ontvangt GDC Wilhelmina'26 en weer een week later speelt Wilhelmina'26 in eigen huis tegen Altena.

Derde klasse

Traditiegetrouw is de derde klasse D de afdeling waarin de meeste clubs uit de regio zijn ingedeeld. Met Sleeuwijk, Sparta'30, NOAD'32 en Woudrichem zijn vier van de veertien clubs afkomstig uit het Land van Heusden en Altena. Sleeuwijk speelt in de eerste speelronde al de topper tegen SVW, terwijl NOAD'32 in Haaften de ongeslagen kampioen van de vierde klasse treft. Woudrichem speelt in Zuilichem tegen de ploeg die zich ternauwernood in de derde klasse wist te handhaven en Sparta'30 krijgt TGG uit Den Bosch op bezoek.De eerste Land van Heusden en Altena-derby vindt plaats op 17 september, wanneer Sleeuwijk op sportpark De Roef NOAD'32 ontvangt.

Bommelerwaard

In de Bommelerwaard is de tweedeklasse-derby tussen Roda Boys/Bommelerwaard en Nivo Sparta ingepland voor de derde speelronde, op 17 september. Roda Boys opent de competitie op 3 september met een uitwedstrijd bij CDW in Wijk bij Duurstede. Nivo Sparta hoeft minder ver te reizen; de Bommelse formatie neemt het op de eerste speeldag op Sportpark De Ebbe op tegen Wilhelmina'26. Zoals hiervoor al vermeld vindt op 17 september dé derby in de tweede klasse F plaats; Roda Boys-Nivo Sparta. Op 17 september ontvangt Zuilichem op sportpark De Meidijk het ongeslagen gepromoveerde Haaften. De vierde klasse D herbergt met Kerkwijk, Brakel, Well en het vorig seizoen gedegradeerde GVV'63 vier clubs uit de regio Bommelerwaard. Kerkwijk begint de competitie met een uitwedstrijd bij Herovina, Brakel ontvangt Arkel en GVV'63 krijgt al direct bezoek van Well. Op de vijfde speeldag staat Well-Brakel op het programma en een week later ontvangt Brakel GVV'63.