Jelle Swets ontvangt Tjon A San award

wijk en aalburg • Jelle Swets uit Wijk en Aalburg, leerling van 4 havo technasium van het d'Oultremontcollege in Drunen, heeft vorige week de Tjon A San Award gekregen.

De award werd 6 juli voor de tweede keer uitgereikt. Het goede contact met opdrachtgevers, zijn enthousiasme en professionele houding zorgde ervoor dat Jelle dit jaar met de prijs naar huis ging. De prijs werd uitgereikt door de naamgever van de award, Arnold Tjon A San. Hij startte negen jaar geleden met het technasium op het d'Oultremontcollege. Gedurende al die jaren was hij de stimulator, de innovator en de netwerker bij het binnenhalen van externe opdrachten. Vorig schooljaar moest hij vanwege zijn gezondheid helaas afscheid nemen van school en 'zijn' technasium. Bij zijn afscheid is besloten om voortaan jaarlijks een Tjon A San Award uit te reiken. Hierbij is de competentie 'doorzettingsvermogen' gekozen als leidraad voor de jury. Jelle Swets uit Wijk en Aalburg ontving het tweede exemplaar van de award. Uit vijftien technasium klassen koos de jury voor Jelle. Hij werd geroemd vanwege zijn doorzettingsvermogen, goede contact met opdrachtgevers, enthousiasme en vasthoudendheid. Hij pakt projecten als een echte professional aan.

Bij het technasium in Drunen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen centraal. Externe opdrachtgevers doen een beroep op school om innovatieve vraagstukken uit te laten werken door de technasium leerlingen. Het vak Onderzoek & Ontwerpen werkt vooral aan competentieontwikkeling bij de leerlingen. Competenties zoals samenwerken, plannen&organiseren, inventief zijn, doorzetten en proces- en productgericht werken, worden ieder project beoordeeld door de opdrachtgever, de docenten en de leerlingen zelf.