• Een artist impression van de huurappartementen.
• Een artist impression van de huurappartementen.

Huurappartementen op oude locatie ACS

giessen • Op de locatie waar tot voor kort ACS Verhuur en ACS Office aan de Parallelweg in Giessen gevestigd was, komen binnenkort 36 huurappartementen in de sector sociale woningbouw.

Volgens planning van eigenaar Bert de Waal moet de oplevering in april of uiterlijk mei 2017 plaats gaan vinden.

Het bedrijfsgebouw aan de Parallelweg, dat in 2008 in handen van De Waal kwam, wordt momenteel al gestript. De nieuwbouw krijgt twee verdiepingen. De Waal heeft voor de huuroptie gekozen in plaats van koop.

"Omdat er grote behoefte is aan huurwoningen en aan niet al te grote appartementen. We mikken op jonge stelletjes en mensen die kleiner willen gaan wonen plus gevrijwaard willen blijven van onderhoud."

De huurprijs valt onder de huursubsidiegrens.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen een appartement met een terras van 11 vierkante meter (eerste verdieping) of een appartement met een tuin van 25 vierkante meter. De Waal verwacht dat alle appartementen snel verhuurd zullen zijn. "Er is al op acht stuks een optie genomen."

Arcade

Het gebouw aan de Parallelweg krijgt de naam Arcade. "Dat vinden we gewoon een mooie naam. Het heeft geen achterliggende gedachte, of zo."

De Waal probeert zo doordacht mogelijk de appartementen op te bouwen. Ook rondom het appartementencomplex moet het functioneel zijn. "Je kunt er ruimschoots op eigen terrein parkeren", schetst hij één voordeel. "Er zijn 70 parkeerplaatsen gecreëerd. De milieucontainers komen onder de grond en, niet onbelangrijk, we proberen de appartementen zo energiezuinig mogelijk te bouwen. Bovendien worden alle appartement voorzien van airco."

Ondertussen heeft de 58-jarige Giessenaar ook op industrieterrein De Rietdijk niet stil gezeten. Met de verhuizing van ACS Verhuur en ACS Office naar de locatie waar vroeger Bowie werd geëxploiteerd, heeft de van afkomst Wijk en Aalburger (die tot zijn dertigste binnenschipper was) voor beide bedrijven weer meer mogelijkheden om op te kunnen schalen.

Trots toont De Waal (58) op de nieuwe locatie naast het pand waar FitPower 24/7 - waar De Waal ook eigenaar van is evenals van het vierhonderd meter verderop gesitueerde Studio Aktief - is gevestigd, 'het nieuwe' ACS Verhuur en ACS Office.

Oplossing

Of het nu een aanhangwagen, een betonmolen of een diamantzaag is: de klusser of de professional kan bij de verhuurpoot voor praktisch alles terecht. "Ook voor geluid en licht hebben we een panklare oplossing", vult De Waal nog aan.

"We hebben ook heel veel schoonmaakmachines. Zelfs een stoomzuigmachine is te huur." ACS Office levert alle kantoorbenodigdheden. "Dat kan ook online of op bestelling. We brengen het zelfs thuis of op bedrijf." Ook is er een afhaalbalie. De Waal vertelt dat de zogenaamde copyhoek best uniek is.

"We kunnen inbinden, snijden, lamineren en in zeer groot formaat printen. Van A4 tot A0. Het printen en scannen van bouwtekeningen is bij ons geen probleem. En full colour als het moet."

Danslessen

Bert de Waal hoopt op de Rietdijk zijn activiteiten ook nog op een ander vlak uit te breiden. "We denken er aan om ook danslessen te gaan geven", laat hij ontvallen.


q www.acsverhuur.nl