Kids kunnen nog steeds aanmelden

Kinderen kunnen zich ook nog steeds aanmelden voor de SamenLoop voor Hoop Altena. Zij lopen dan niet 24 uur, maar 24 minuten. Dat gebeurt op zaterdagmorgen om 10.30 uur. Opgeven kan nog vooraf, maar ook op de dag zelf, zelfs tot 10.15 uur.

Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker.
De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen bovendien de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. De KinderLoop is dus een korte versie van de SamenLoop voor Hoop en duurt 24 minuten, een symbolisch tijdsbestek.

De jonge deelnemers krijgen aan de start een t-shirt van de samenloop, lopen in teams en worden begeleid door een volwassene. Aan de finish ontvangen ze een aandenken: een blijvende herinnering aan een bijzondere dag. Basisscholen uit de buurt die meedoen combineren de KinderLoop vaak met aandacht voor kanker in de klas. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa's en oma's, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden.

Opbrengst

Op een speciaal formulier wordt bijgehouden hoeveel geld een kind heeft opgehaald. Dit formulier wordt na aanmelding verstrekt. Als de deelname via de school loopt, krijgen de kinderen het formulier op school met daarbij uitleg over het inzamelen.

Vaak worden er op school gezamenlijke acties georganiseerd. Als een kind geld heeft ingezameld kan dat worden ingeleverd bij aanvang van de KinderLoop. Het eindbedrag wordt tijdens de slotceremonie om 17.00 uur bekend gemaakt, de cheque wordt dan opgeteld bij de totaalopbrengst van SamenLoop voor Hoop Altena.

Vrijwilligers

Naast deelnemertjes voor de KinderLoop is er nog steeds behoefte aan vrijwilligers, die willen helpen opbouwen op de dagen voor de 24e.

Sponsors kunnen zich nog melden voor een logopresentatie op een groot LED-scherm.

Met nog een aantal dagen voor de boeg wordt nu de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen.

Commissieleden, teamleden en vrijwilligers zijn op dit moment enthousiast en actief. En uiteraard zijn ze dat komend weekend ook nog.