• Tijdens de Havendag is AquaHome te bezichtigen.
• Tijdens de Havendag is AquaHome te bezichtigen.

AquaHome te zien tijdens Havendag

werkendam • Tijdens de Havendag Werkendam, op 2 juli, kunnen geïnteresseerden op afspraak voor het eerst een kijkje nemen op een zogeheten AquaHome. Dit varende compacte vakantiechalet biedt liefhebbers van water en natuur een mogelijkheid tot een meerdaags verblijf in Het Nationale Park de Biesbosch en ligt tijdens de Havendag in de Beatrixhaven 19 in Werkendam.

Het AquaHome heeft een afmeting van ruim 12 x 4,5 meter en is gebouwd op een varende ponton in de vorm van een catamaran, met een totaaloppervlak van 54 vierkante meter. De aandrijving is elektrisch, waardoor de stilte in het natuurgebied en de rust van de vakantie niet worden verstoord. Een schipper legt het schip op de mooiste plekjes in de Biesbosch, dus vaarervaring en vaarbewijs zijn niet nodig.
Algemeen manager Jasper van Mill springt met het AquaHome helemaal in op dé trends van het nieuwe vakantie vieren: luxe, de woning is verrassend groot, met twee slaapkamers, douche, separaat toilet en compleet ingerichte keuken, en duurzaamheid, het hele schip is gecertificeerd duurzaam gebouwd en heeft zonnepanelen op het dak. "Het idee komt voort uit de toenemende vergrijzing in de watersport. Jongeren kunnen zich de aanschaf van een boot niet meer veroorloven, een huurconcept is dan een ideaal alternatief. Ook is er steeds meer vraag naar duurzame vakanties, zonder concessies te doen aan het verblijf: dat moet van alle gemakken zijn voorzien. Op een AquaHome zit je midden in de rust van de natuur. En ben je na een paar dagen het uitzicht zat, dan springt een kapitein in om je ergens anders naar toe te varen, waardoor je eigenlijk weer aan een geheel nieuwe vakantie begint."
Het AquaHome STE (standaard elektrisch aangedreven) heeft een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee enkele bedden. Het is ook mogelijk om in de woonkamer de zitbanken als bed te gebruiken. Een douche, separaat toilet en compleet ingerichte keuken aangrenzend aan de woonkamer met ruime serre zorgen voor alle luxe. De drijvende woning is voorzien van twee spudpalen die de schipper overal kan laten zakken, waardoor het AquaHome verankerd ligt op een door de huurder gekozen plek op het water. Hierdoor heeft het schip geen last van beweging door wind en water. Grijs en zwartwater wordt opgeslagen, waardoor de natuur niet wordt aangetast. Het schip is ontworpen om te varen in de Biesbosch en geschikt voor meren en jachthavens. Het AquaHome is te huur voor een weekend, midweek of week en wordt verhuurd met volledig inventaris en beddengoed.

Op woensdag 29 juni wordt de AquaHome onder belangstelling van diverse genodigden gedoopt. Op 2 juli is het varende vakantiehuis op afspraak in Werkendam te bezichtigen