Varen, vliegen, muziek en zeskamp

werkendam • Het kan haast niemand ontgaan zijn dat de Havendag in Werkendam steeds dichterbij komt. Op zaterdag 2 juli is iedereen welkom in de Werkendamse havens.

De zaterdag begint met de officiële opening van de WMI-rotonde door mevrouw Kamp, echtgenote van minister Henk Kamp. Daarna start de fantastische vlootschouw om 10.00 uur, waarmee de Havendag officieel geopend wordt. Ook is er de gehele dag gelegenheid mee te varen met bijvoorbeeld snelle ribs en stoomschepen. Zelfs het onderwijs verdient alle aandacht met de School Boat Challence en de Technische Beroepenstraat. Er is langs de gehele route langs de haventerreinen een grote braderie met 150 kramen. Voor de allerkleinsten is er weer een kinderkermis aanwezig. 's Middags is er een echte zeskamp met o.a. een drakenbootrace, waar bedrijven zich nog voor kunnen aanmelden. Hierbij wordt de wisselbeker verdedigd.

De gehele dag zal er weer een helikopter rondvliegen om vanuit de lucht de havens en omgeving te bewonderen. Verder is er veel muziek dankzij de shantykoren, die op diverse plaatsen optreden. Shantykoor De Biesbosch, Muiterij Kantje Boord, Havenkoor Vissershang, en Meidenkoor Woest genoegen zullen hun beste liederen ten gehore brengen.

Ook is er vanaf 18.00 uur uur gelegenheid om in een gezellige ambiance deel te nemen aan de barbecue, waarbij mensen zich vooraf wel even moeten aanmelden. De avond wordt gestart met de traditionele taptoe, die georganiseerd wordt door muziekvereniging Irene uit Werkendam. De avond wordt traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow.


q www.havendagwerkendam.nl