• Wildplukken is weer hot.
• Wildplukken is weer hot.

Wandeling langs wilde groenten

dussen • Natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber uit Genderen organiseert zaterdag 11 juni weer een 'wilde groenten, voedzame planten- en kruidenwandeling' door Dussen en de omgeving van het kasteel.

Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten, sprokkelen in de natuur, weet Jules Faber uit Genderen. Want de planten, kruiden en bomen, werden vroeger niet alleen gebruikt voor medicinale doeleinden, maar ook als voedzame aanvulling op het dagelijks eten. "Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze planten en kruiden vinden, waar moeten we opletten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?", beschrijft de Genderenaar. "Is de berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig en wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver?" Deelnemers aan de wandeling gaan o.a. waar het gezonde zevenblad (als groente) naar smaakt. Ook legt Faber uit waarom bijvoet in de klompen werd gedaan. Tijdens de twee uur durende wandeling wordt hier extra aandacht aan besteed. "Kortom niet alleen kijken tijdens deze wandeling, maar ook proeven", stelt Faber.

Deelnemen

De wandeling begint om 14.00 uur, het verzamelpunt is de parkeerplaats bij kasteel Dussen.

De deelnamekosten bedragen voor volwassenen 5 euro en voor kinderen 2,50 euro, inclusief een heerlijke cracker met eetbare bloemen en kruiden, distel/vlierbloesemlimonade, en een A4 met wilde recepten.

Aanmelden is verplicht en kan via jlfaber@hetnet.nl of 0416-284870.