Finale loopt uit de hand

dordrecht • Het promotiefeest van Heukelum is verstierd door SC Amstelwijck. Het nacompetitieduel liep in de slotfase volledig uit de hand. De balans: zes rode kaarten voor SC Amstelwijck en een scheidsrechter die aangifte heeft gedaan van mishandeling.

Heukelum poetste bij SC Amstelwijck een 2-0 achterstand weg. De 2-2 viel uit een strafschop van Sil van Putten, die door SC Amstelwijck zwaar werd betwist. Eén van de reservespelers ging zelfs tegen de doelpaal staan en kreeg rood van scheidsrechter Bart Wattel uit Serooskerke. Na de 2-2 ging de wedstrijd door en viel er opnieuw een rode kaart (Tonnie Stok) voor de thuisclub, ditmaal wegens natrappen.

En toen waren de rapen gaar. Spelers en supporters van SC Amstelwijck ging op de vuist met supporters van Heukelum. In het tumult, waar Heukelum part noch deel aan had, werd de arbiter van achteren in de rug aangevallen, waardoor hij ten val kwam. De dader zou dezelfde (reserve)speler (Halil Bücgün) zijn geweest als die tegen de doelpaal ging staan; hij kreeg zijn tweede rode kaart.

Vanwege de vechtpartijen kregen ook nog drie andere spelers van SC Amstelwijck rood.

De scheidsrechter heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het arbitrale trio moest onder politiebegeleiding het veld en later het Dordtse sportpark verlaten.

Er zijn nog zeven minuten te spelen. Er is nog niet bekend wat er met het restant gebeurt. Bij vv Heukelum barstte het promotiefeest in elk geval los; de 2-2 is voor Heukelum voldoende voor de felbegeerde promotie naar de 2e klasse.