• Sleeuwijk gaat met vertrouwen de nacompetitie voor promotie in.
• Sleeuwijk gaat met vertrouwen de nacompetitie voor promotie in. Foto: Teus Admiraal

Sleeuwijk klopt concurrent SVW met 3-0

Met vertrouwen de nacompetitie in

sleeuwijk • Vreugde was er zeker bij Sleeuwijk, dat met het winnen van de derde periodetitel de bloemen kreeg na een niet al te beste, maar uitermate spannende tweestrijd tegen SVW. De gasten uit Gorinchem, die al met een supportersbus naar Sleeuwijk kwamen om een feestje te vieren, stonden er beteuterd bij na de 3-0 nederlaag.

Bij Sleeuwijk kon good old Remco Viveen een tevreden gezicht trekken. De nacompetitie was binnen. "Er stond veel spanning op. Maar je ziet dat we altijd scoren en meestal in de tweede helft. In de rust hadden we het gevoel dat het wel goed zou komen. En dat kwam weer uit", evalueerde de 36-jarige aanvoerder, die aangaf volgend seizoen door te gaan.

Viveen stapt ook met vertrouwen de nacompetitie in. "De afgelopen twee jaar wonnen we de eerste periode en daarna werd het minder. Nu zijn we al een tijdje ongeslagen en gaan nu met de derde periodetitel de nacompetitie in. Laten we hopen dat we het een keer gaan waarmaken", aldus Viveen.

Joop Sindorf

De 78-jarige Joop Sindorf, in het verleden twee keer trainer bij Sleeuwijk, stond het genoeglijk aan te kijken. "Ze hebben het leuk gedaan", vond Sindorf, die door trainer Philip den Haan was gevraagd de wedstrijdbespreking te doen. De kwieke oude baas deed het met verve. "Ik heb de spelers drie punten aangereikt. Plezier, de zenuwen onderdrukken en er bovenop zitten", stelde de pensionado uit Dordrecht.

In eerste instantie leek het er op dat Sindorfs woorden niet goed waren doorgedrongen. Tot het half uur zat Sleeuwijk, waar routinier Raymond Duizer weer van stal gehaald was, totaal niet in de wedstrijd. In de eerste minuut schoot Michael Rykse de bal bijna al in eigen doel. De bal ketste tot geluk van Sleeuwijk tegen de lat. Verder verzaakte SVW het verschil te maken.

Vuur

Na de rust kwam er meer vuur in de wedstrijd. Keeper Martijn Verhoeven redde echter knap op een schot van de gevaarlijke Tesfa. Een half uur voor tijd besloot trainer Philip den Haan Ruben Siland in te brengen als aanvalswapen.

Zeven minuten later was het plotseling raak. De vrije trap van Niels den Haan, die flink van richting werd veranderd, viel zomaar binnen. Met de 1-0 kreeg Sleeuwijk meer vertrouwen. SVW bracht nog wel Maurice Schopenhouer als laatste wapen in. Sleeuwijk gaf het echter niet meer weg. Een vrije trap van Remco Viveen werd opgepikt door Ruben Siland, die knap de 2-0 binnen schoot.

Vier minuten voor tijd was het feestje compleet. Viveen hield het overzicht en stuurde Johnny Schouten de vrije ruimte in. Schouten bediende Cor Jan Slinger, die de 3-0 aantekende.

Opgelucht

Trainer Philip den Haan kon opgelucht adem halen.

Den Haan ontkende jaren ouder te zijn geworden. "Dat viel wel mee. Je bent altijd wel een beetje fanatiek en we moesten het toch zelf doen. Om nou te zeggen gerust, dat is achteraf een koe in de kont kijken. De eerste twintig minuten dacht ik nog 'Daar gaan we weer'. Na de rust deden we het tactisch beter."

Den Haan richtte zich nog even op de bijdrage van Sindorf.

"Dat zijn mooie dingen. Hij was een beetje emotioneel. Als je het nu niet doet, heb je daar later spijt van, gaf hij de spelers mee. Of het nu meegeholpen heeft of niet. Mij geeft dat kippenvel", besloot de trainer van Sleeuwijk, die nog even zijn gal spuwde over een makkelijk gegeven gele kaart voor Niels den Haan.

Die is er in het begin van de nacompetitie niet bij.


Nico van Es