• De Stuiter staat in juni en juli weer op het toneel.
• De Stuiter staat in juni en juli weer op het toneel. Foto: stock

De Stuiter speelt 'Het Proces'

sleeuwijk • De Stuiter speelt in juni en juli tijdens zes avonden het stuk 'Het Proces' van Franz Kafka in de oude Babydump in Sleeuwijk.

De toneelvereniging bestaat dit jaar tien jaar. Een extra reden om van deze tiende voorstelling een hele speciale te maken. Na het succes van vorig jaar met het stuk 'Furst Tajm', gingen het bestuur en regisseur Yardeen Roos de samenwerking weer aan. Ze kozen voor 'Het Proces' van Franz Kafka. Kafka beschreef in deze roman uit 1914 hoe het leven van Jozef K. volledig op zijn kop komt te staan. K. wordt beschuldigd en terechtgesteld zonder te horen wat de reden is. Niemand van de personen met wie hij in aanraking komt kan hem dit vertellen. De Stuiter neemt de bezoekers mee in zijn proces en de absurditeit van het rechtssysteem in deze theaterbewerking van Toneelgroep Oostpool. Macht, onmacht, corruptie, vleierijen, vunzigheid en bedrog. Wie bepaalt wie schuldig is? Wie bepaalt waaruit de schuld moet bestaan? Wie houdt wie uit de wind en wie voelt zich uiteindelijk goed bij z'n 'onschuld'?

Dit is allemaal te zien op een wederom unieke locatie, de oude Babydump aan 't Zand 27 in Sleeuwijk. Speeldata zijn 23, 24, 25, 30 juni en 1 en 2 juli. De eerste twee avonden zijn traditiegetrouw speciaal voor leden van de Rabobank.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan. Meer informatie via onderstaande website. Voor de catering en op- en afbouw is De Stuiter overigens nog op zoek naar vrijwilligers. Zij kunnen zich aanmelden via info@destuiter.nl.


q www.destuiter.nl