Kinderen begeleiden in de Brabantse natuur

regio • Ervaring in het begeleiden van kinderen en de liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in 'Het Bewaarde Land' misschien een idee.

'Het Bewaarde Land' is een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De hoofddoelstelling is om kinderen drie dagen in drie opeenvolgende weken met al hun zintuigen de natuur te laten ervaren en zich er thuis te laten voelen. Als begeleider van een klein groepje, van maximaal acht kinderen, maken vrijwilligers kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, zintuigen gebruiken, sluipspelletjes doen en nog veel meer.

Het Bewaarde Land wordt in Brabant op vier locaties uitgevoerd, namelijk in natuurgebied Kampina, Haaren/ Boxtel; Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Udenhout; in de Boswachterij Dorst, nabij Breda en op de Nulandse Heide, nabij Rosmalen. Komend schooljaar wordt mogelijk een nieuwe locatie in Stadsbos 013 in Tilburg gestart. Vanwege de groei van het aantal scholen en locaties wordt dit voorjaar een extra opleiding voor nieuwe vrijwilligers gehouden op 15, 17 en 22 juni. Vrijwilligers worden 'Wachters van Het Bewaarde Land' genoemd. De opleiding bestaat uit een driedaagse training gevolgd door drie dagen proefdraaien als hulpwachter.

Meer informatie of aanmelden: info@hetbewaardeland.nl of 06-48622415, Marion de Cocq.


q www.hetbewaardeland.nl